MirunaStie.net

7 gesturi ale oamenilor de succes care îi fac pe toți ceilalți să îi placă

Știai că 93% dintre mesajele pe care le emitem atunci când comunicăm cu ceilalţi sunt transmise prin intermediul limbajului non-verbal. Astfel, e foarte important să adopți un comportament care să transmită siguranţă de sine, deschidere, flexibilitate și încredere. Oamenii care au succes în viață și în interacțiunea cu celelalte persoane învăţat să stăpânească eficient arta gesticii, acesta fiind lucrul care, de cele mai multe ori, îi deosebeşte de ceilalţi oameni.

1. Nu-ţi mai atinge părul şi faţa

Dacă îți atingi constant părul şi fața dai impresia de nesiguranţă şi de timiditate. Este esenţial să îi faci pe ceilalți să creadă că ai încredere în tine şi că eşti pe deplin mulţumit de felul în care te prezinţi, aşa că nu este nevoie să îţi ajustezi mereu părul sau să îţi acoperi faţa. Pe lângă acest lucru, aceste gesturi pot da de asemenea impresia de lipsă de atenţie şi de respect. Încearcă să eviţi aceste gesturi şi interacţiunea ta cu oamenii se va îmbunătăţi.

2. Stai drept

Postura ta spune foarte multe despre felul tău de a fi şi despre modul în care eşti obişnuit să îi tratezi pe ceilalţi. Dacă tu vei sta cocoşat în faţa altora, dacă picioarele tale se vor bălăngăni şi nu îţi vei controla mişcările braţelor, oamenii nu vor fi interesaţi să audă lucrurile pe care tu vrei să le spui. Poziţia ta va influenţa foarte mult discuţia, aşa că, dacă vei sta drept, vei părea sigur pe tine şi pe lucrurile pe care vrei să le spui, aşa că ceilalţi vor vrea să îţi asculte părerile.

3. Controlează-ţi strângerea de mână

Strângerea de mână este un gest care marchează începutul unei interacţiuni umane, aşa că este necesar ca aceasta să fie fermă. Strângerile de mână slabe sau timide denotă nesiguranţă, lucru pe care nu ar trebui să ţi-l doreşti. Priveşte-ţi interlocutorul în ochi şi strânge-i mâna ferm iar impresia pe care o vei lăsa va fi una extrem de bună.

4. Păstrează-ţi braţele deschise

Când îţi ţii braţele la spate sau le ții încrucişate la piept, dai senzaţia de închistare şi de rigiditate. Oamenii vor să comunice cu persoane deschise şi binevoitoare, aşa că gesturile tale trebuie să trasmită acelaşi lucru. Păstrează-ţi şi picioarele drepte şi uşor depărtate, iar braţele deschise.

5. Păstrează contactul vizual

Contactul vizual este unul dintre cele mai importante gesturi pe care le poţi face și care te va ajuta în interacţiunea cu cei din jur. Ca orice alt gest a tău, acesta trebuie să fie şi el temperat, în cazul în care te vei uita mult prea insistent în ochii interlocutorului, acesta s-ar putea simţi intimidat. Încearcă să susţii privirea acestuia pe cât posibil.

6. Zâmbeşte

Atunci când zâmbeşti, le transmiţi celorlalţi o stare de bine, lucru care îi va face să îşi dorească să fie în preajma ta. Învaţă să zâmbeşti la momentul potrivit întrucât acest gest te va ajuta să capeţi credibilitate şi să te apropii mai mult de cei din jur.

7. Nu gesticula în mod exagerat

Problema gesticulării este una extrem de importantă. În cazul în care gesturile tale sunt exagerate, oamenii vor avea impresia că îi minţi şi că abuzezi de gestică pentru a da mai multă credibilitate spuselor tale. Însă dacă nu vei gesticula deloc, cei din jur vor avea senzaţia că nu ai deloc încredere în tine şi că lucrurile pe care le spui nu sunt îndeajuns de relevante pentru a fi ascultate.

10 imagini ÎNAINTE-DUPĂ care te vor face să NU mai crezi nimic din ce vezi pe INTERNET

În ultimile decenii, standardele de frumuseţe ale femeilor au fost vizibil crescute, astfel încât acestea simt o presiune enormă de a arăta bine şi de a se conforma așteptărilor societăţii. Astfel, frumuseţea a ajuns să fie un lucru atât de bine definit încât este foarte greu ca femeile să nu fie triste de faptul că nu se încadrează în aceste şabloane prestabilite. Acest fenomen a fost facilitat extrem de mult de reţelele de socializare, mass media şi marile branduri, prin intermediul campaniilor lor publicitare.

Cu toate acestea, femeile au încetat să mai tacă şi s-au decis să ia problema în propriile mâini şi să schimbe această situaţie nefericită. Acestea încearcă să ne arate că, de multe ori, corpul perfect este doar rezultatul bunei utilizări a unghiurilor, luminii și a recuzitei. Astfel, este extrem de revigorant să vezi lumea şi oamenii aşa cum sunt de fapt, atunci când nu se ascund în spatele trucurilor şi când nu se tem să fie judecaţi de cei din jur.

Astfel, fiecare fotografie din această serie este compusă din două imagini, una în care femeia îşi dă silinţa să arate cât mai bine, iar alta în care se relaxează complet şi îşi arată corpul aşa cum este el, atunci când ea stă în poziţii care nu o flatează.

Aceste fete curajoase au ales să se fotogrfieze în aceste ipostaze pentru a arăta lumii că nimeni nu este perfect şi că aparențele pot fi înşelătoare.

 

Multe dintre acestea sunt chiar antrenoare de fitness sau sportive de performanţă şi s-au raliat acestei mişcări din dorinţa dea le arăta tutror femeilor că nu au de ce să se simtă dezamăgite de corpul lor sau nemulţumite de greutatea pe care o au. Astfel, nu forma corpului sau dimensiunile sale sunt cele care te fac să fii frumoasă, ci modul în care te comporţi şi cel în care te simţi.

Cu toate acestea, sănătatea este cea mai importantă, aşa că toate femeile se încurajează unele pe celelalte să acorde importanță sportului şi dietei sănătoase, însă să nu se mai lase păcălite de toate trucurile folosite de fotografi!

 

 

Antrenoarea de fitness Emily Skye a declarat că „Perfecţiunea nu există, însă acest lucru este extrem de uşor de uitat atunci când oamenii îşi petrec majoritatea timpului pe reţelele de socializare unde sunt bombardaţi de corpuri perfecte care nu sunt ceea ce par a fi.“


Astfel, această mişcare are rolul de a le ajuta pe femei să îşi îmbunătăţească încrederea în ele şi să nu se lase descurajate de judecăţile celor din jur.

 

Acest gen de fotografii pot fi găsite pe internet prin folosirea hastag-ului #3osecondtransformation(transformare în 30 de secunde), simbolizând faptul că aparenţele înşală şi că frumuseţea este mult mai relativă decât ne-am putea imagina.

 

Comentarii