MirunaStie.net

6 lucruri pe care orice bărbat trebuie să le facă atunci când iubita lui e la menstruație

Perioada menstruaţiei este una cumplită pentru foarte multe femei. Acestea trec prin cele mai mari dureri în primele 2 zile de menstruaţie, aşa că au nevoie ca cineva să fie alături de ele. Chiar dacă, în general, băieţii se feresc de fete atunci când ele se află în această perioadă a lunii, orice femeie va aprecia extrem de tare să vadă că iubitul ei îşi doreşte să îi fie alături şi să aibă grijă de ea.

Iată care sunt principalele lucruri pe care un băiat ar trebui să le facă în perioada în care iubita lui este la menstruaţie.

# 1 Nu da vina pea ea pentru comportamentul ei

Mensatruatia le face pe femei să devină extrem de vulnerabile şi de sensibile, aşa că este posibil ca acestea să ajungă să te certe sau să te contrazică fără să vrea. În aceste situaţii ar trebui să îi accepţi comportamentul, nu să îi reproşezi faptul că face aceste lucruri.

# 2 Ai răbdare cu ea

Indiferent de care sunt motivele pentru care iubita ta are fluctuaţii de stare majore sau că starea ei nu este cea ideală, dacă îi vei reproşa aceste lucru sau îi vei arăta că nu reuşeşti să rămâi lângă ea în aceste momente, nu va face decât să o alimenteze şi mai tare. Rămâi cât se poate de răbdător şi acordă-i tot timpul de care ai nevoie.

# 3 Adu-i mâncărurile ei preferate

În fond şi la urma urmei, principalele efecte ale menstruaţiei sunt îndreptate în direcţia hormonală, astfel că nu ar trebui să fii surprins atunci aceasta va avea tot felul de pofte. Dacă tu vei reuşi să faci rost de toate mâncărurile ei preferate, vei reuşi să îi faci pe plac.

# 4 Invit-o să ieşiţi în oraş

Dacă ştii că iubita ta vrea să vadă un anumit film sau să meargă să viziteze un nou local, aceste zile ar fi perfecte pentru a face acest lucru. Este foarte posibil ca acest gen de activitate să o ajute să se relaxeze şi să mai uite de durere şi de starea neplăcută pentru câteva ore.

 

# 5 Sugerează-i să petreceţi o noapte împreună

Există şi foarte multe femei cărora nu le place să iasă din casă pe perioada cât sunt la menstruaţie, aşa că este foarte posibil să aprecieze atunci când tu îi vei propune să petreceţi o noapte împreună în căminul vostru. Alege un film, găteşte-i ceva și asigură-te că ai în jurul tău îndeajuns de multe perne şi pături pentru a o face să te simţi confortabil.

# 6 Acordă-i atenţie

Foarte multe femei dezvoltă o dorinţă extrem de mare de a simţi multă atenţie şi afecţiune din partea partenerului său atunci când se află la menstruaţie. Astfel, ar fi minunat dacă i-ai oferi toată atenţia şi căldura din lume fără să fie nevoie ca ea să ţi le ceară şi îţi va fi de 3 ori mai recunoscătoare la finalul acestor câteva zile.

Greșeli pe care le faci când ești la ciclu și îți provoacă dureri mai mari

Știi senzațiile – durerile, dispoziția schimbătoare. Nu poți face nimic ca să le eviți. Nimeni nu vrea să-și înrăutățească acea perioadă a lunii, așa că de ce să faci lucruri care nu îți fac bine? Iată câteva greșeli pe care ar trebui să le eviți în timpul ciclului:

1. Nu te speli pe mâini la momentul potrivit – Cele mai multe femei se spală pe mâini după ce își introduc tamponul sau după ce își schimbă absorbantul. De ce să nu te speli pe mâini înainte de a face aceste lucruri, însă? E important să ai mâinile curate ca să îți protejezi vaginul de toate bacteriile pe care le întâlnești în timpul zilei.

2. Nu-ți schimbi tamponul / absorbantul suficient de des – Pentru a preveni scurgerile, schimbă-ți protecția o dată la câteva ore. În funcție de flux – la două sau patru ore. Făcând asta vei reduce și riscul de sindromul de șoc toxic, o complicație rară, dar care îți poate pune viața în pericol, a unor tipuri de infecții bacteriene.

3. Folosești produse parfumate – Pudra cu parfum artificial, săpunurile, șervețelele, gelurile și alte produse asemănătoare sunt pline de substanțe chimice care îți pot cauza iritații. Prin urmare, nu fi prea dură cu tine dacă miroși puțin atunci când ești la ciclu. În acest mod vaginul tău se curăță singur. Când te speli, apa e suficientă pentru părțile tale intime. Poți folosi și săpunuri naturale, pe a căror etichetă nu scrie „parfum”.

4. Nu iei calmante – Dacă aștepți până când crampele sunt insuportabile pentru a lua medicamente, acestea nu vor mai fi atât de eficiente. Durerea e mai ușor de prevenit atunci când e blândă. Prin urmare, dacă ciclul îți vine regulat, ia un medicament antiinflamator cu unul sau două zile înainte pentru a preveni crampele. Dacă nu îți vine regulat, ia un calmant imediat ce începi să sângerezi.

5. Nu primești suficient fier – Tânjești după un hamburger în acea perioadă a lumii? Asta se întâmplă deoarece corpul tău are nevoie de fier. E normal ca nivelul de fier din sânge să fie scăzut atunci când ești la menstruație. Fierul ajută la transportul oxigenului în corp, oferindu-i astfel energia de care are nevoie. Refă-ți nivelul de fier din sânge consumând fasole, carne roșie, caise uscate, spanac – sau ia suplimente.

6. Sari peste exercițiile fizice – Poate că exercițiile fizice sunt ultimul lucru la care te gândești atunci când ești la ciclul, dar cercetările au arătat că ritmul ridicat al inimii are efecte pozitive asupra simptomelor fizice și psihologice asociate cu sindromul premenstrual.

7. Nu te odihnești suficient – Când ești la ciclu, corpul tău lucrează „peste program”, așa că are nevoie de pauze – adică de somn. Altfel, vei fi și mai anxioasă și vei ajunge să mănânci alimente nesănătoase. Dormi bine, ca să fii productivă și sănătoasă.

Comentarii