MirunaStie.net

Dacă ai reușit să faci 22/24 din aceste lucruri legate de menstruație, ești o femeie cu adevărat puternică

Cu siguranță știi de la prietenele tale că fiecare femeie trece prin perioada menstruală în mod diferit. Cu toate acestea, există anumite lucruri comune precum durerea de burtă sau disconfortul emoțional care sunt oarecum generale, fiecare femeie experimentându-le în această perioadă. Ei bine, există anumite femei ale căror experiențe sunt atât de dureroase și de chinuitoare încât merită să candideze la titlul de cea mai puternică femeie din lume. Verifică în câte dintre aceste cazuri te regăsești pentru a vedea dacă și tu meriți o medalie pentru eforturile tale de a rezista menstruației!

1. Te-ai trezit că vrei să scapi de un tampon sau absorbant, însă nu ai unde să-l arunci.

2. Ai mâncat o tonă de dulciuri pentru a uita de durere și te gândeai că nimeni nu va reuși niciodată să înțeleagă lucrurile prin care treci.

3. Ai mers la toaletă având tamponul încă în interior, deși știai că nu este bine să faci acest lucru.

4. Fața ta arată de parcă toate coșurile și punctele negre din lume s-au decis s-au decis să erupă în același timp.

 

5. Te trezești din somn din cauza crampelor.

6. Ai observat că hârtia igienică este mai utilă în momentele în care ești la menstruație decât în orice altă perioadă.

7. Îți este frică de faptul că, la un moment dat, unul dintre tampoane va rămâne blocat în vaginul tău și nu vei mai putea să îl scoți.

8. Sângerările tale au fost atât de puternice încât au trecut prin lenjeria intimă.

9. Ai avut senzația că baia ta arată ca o scenă dintr-un film de groază din cauza petelor…

10. Simți că niciodată nu transpiri mai mult decât în perioada în care ești la menstruație.

 

11. Ai senzația că pantalonii tăi o să explodeze din cauza faptului că ești extrem de umflată.

12. Te trezești că ești la baie și vrei să îți schimbi absorbantul sau tamponul însă nu ai niciunul la îndemână, așa că este nevoie să improvizezi.

13. Te-ai trezit că ți-a venit ciclul și nu ai absolut niciun tampon sau absorbant în casă.

14. Crampele tale sunt atât de puternice încât nu reușești să te miști de pe loc.

15. Ai crezut că menstruația ta s-a oprit și ai renunțat la a mai purta absorbant, însă apoi ai fost luată pe nepregătite…

 

16. Stai mult timp la duș bucurându-te de faptul că aici nu te simți murdară și că apa caldă îți calmează durerea.

17. În cazurile mai grave, te-ai pătat chiar și pe pantalonii pe care îi purtai.

18. Îți este teamă să te ridici dimineața din pat de frică să nu cumva să te fi pătat sau să fi murdărit patul.

19. Ai ales să porți atât un tampon, cât și un absorbant de teama de a nu te păta.

20. Mergi în public și îți dai seama că absorbantul sau tamponul tău este poziționat extrem de incomod, astfel că ai senzația că toate mișcările tale sunt extrem de ciudate.

 

21. Porți un absorbant înainte de a fi nevoie doar pentru a fi sigură că nu se va întâmpla nimic neașteptat.

22. Te uiți cu atenție sub tine, pentru a vedea dacă nu cumva ai pătat scaunul pe care stai.

23. De fiecare dată când strănuți, ai senzația că în vaginul tău se produce un tsunami.

24. Ai găsit o singură poziție în care te simțeai confortabil și ai reușit să te simți bine în ea și te gândeai că ai vrea să nu te mai miști din acea poziție niciodată.

8 greșeli pe care le faci când te epilezi cu lama. Numărul 2 cauzează dureri și iritații

Epilatul este una dintre problemele cu care, pe parcursul vieții se confruntă absolut orice femeie. Indiferent de metoda de epilat pentru care optezi, este posibil să comiți câteva greșeli la care nu te-ai fi gândit până acum. Poate ai observat că te confrunți cu dureri, iritații, bubițe roșii sau usturimi. Ei bine, toate aceste lucruri reprezintă consecința unor lucruri greșite pe care le faci înaintea, în timpul sau după epilat.

 

Iată care sunt cele mai frecvente 10 greșeli pe care le faci atunci când te epilezi.

1. Nu îți pregătești pielea înainte de epilare

Dacă te epilezi atunci când pielea ta este uscată și deshidratată, îți vei produce iritații foarte greu de vindecat. Folosește produse precum crema de ras sau un balsam sau ulei special pentru copii, astfel încât lama să alunece mai ușor pe piele.

 

2. Schimbă lama de ras

Chiar dacă lama ta de ras arată în continuare bine, nu este indicat sa o folosești de mai multe ori, mai ales în cazul în care aceasta nu a fost păstrată în condiții optime. Pe suprafața ei se pot acumula foarte multe bacterii, iar acest lucru poate conduce la înroșirea și iritarea pielii.

3. Ai grijă unde păstrezi lamele de ras

Umiditatea este unul dintre factorii care facilitează apariția bacteriilor, astfel că a-ți lăsa lama pe marginea căzii nu este chiar cea mai buna modalitate de a o păstra curată. Încearcă să îți ții lama într-un loc uscat, eventual să folosești și capacul protector al acesteia. Clătește bine lama atât înainte, cât și după folosire.

 

4. Ai grijă când te epilezi

Unele femei așteaptă prea mult până să se epileze și ajung să se confrunte cu problema foliculitei, adică a firelor de păr crescute sub piele. Pentru a scăpa de această problemă, ar trebui să apelezi la o epilare mai frecventă, pentru a te asigura că firele tale nu sunt prea lungi.

5. Nu îți mai neglija pielea după epilat

După ce te epilezi cu lama, asupra pielii tale a fost exercitată o activitate violentă. Astfel, este foarte important să îți calmezi pielea folosind produse speciale și să te hidratezi, astfel încât să nu apară niciun fel de iritații sau inflamații.

 

6. Folosești apă mult prea caldă

Apa fierbinte poate să deshidrateze pielea foarte tare, astfel că va facilita apariția iritațiilor după epilat. Astfel, ar fi ideal să folosești apă călduță sau chiar rece pe parcursul epilării cu lama.

7. Epilează-te în direcția corectă

Multe femei se epilează folosind lama în direcția greșită. Ei bine, aceasta trebuie folosită în direcția opusă creșterii firelor de păr. De asmeenea, mișcările trebuie să fie scurte și delicate, nu trage prea mult lama și nu aplica praea multă forță.

 

8. Alege cu atenție hainele și lenjeria potrivite pentru după epilare

Este important ca hainele pe care le porți după epilare să nu fie prea strâmte sau confecționate dintr-un material care să te irite. Optează pentru materiale moi și naturale, precum bumbacul sau mătasea.

Comentarii