MirunaStie.net

8 greșeli pe care le faci atunci când te epilezi cu lama. A 2-a provoacă iritații și dureri

Epilatul este una dintre problemele cu care, pe parcursul vieții se confruntă absolut orice femeie. Indiferent de metoda de epilat pentru care optezi, este posibil să comiți câteva greșeli la care nu te-ai fi gândit până acum. Poate ai observat că te confrunți cu dureri, iritații, bubițe roșii sau usturimi. Ei bine, toate aceste lucruri reprezintă consecința unor lucruri greșite pe care le faci înaintea, în timpul sau după epilat.

 

Iată care sunt cele mai frecvente 10 greșeli pe care le faci atunci când te epilezi.

1. Nu îți pregătești pielea înainte de epilare

Dacă te epilezi atunci când pielea ta este uscată și deshidratată, îți vei produce iritații foarte greu de vindecat. Folosește produse precum crema de ras sau un balsam sau ulei special pentru copii, astfel încât lama să alunece mai ușor pe piele.

2. Schimbă lama de ras

Chiar dacă lama ta de ras arată în continuare bine, nu este indicat sa o folosești de mai multe ori, mai ales în cazul în care aceasta nu a fost păstrată în condiții optime. Pe suprafața ei se pot acumula foarte multe bacterii, iar acest lucru poate conduce la înroșirea și iritarea pielii.

3. Ai grijă unde păstrezi lamele de ras

Umiditatea este unul dintre factorii care facilitează apariția bacteriilor, astfel că a-ți lăsa lama pe marginea căzii nu este chiar cea mai buna modalitate de a o păstra curată. Încearcă să îți ții lama într-un loc uscat, eventual să folosești și capacul protector al acesteia. Clătește bine lama atât înainte, cât și după folosire.

4. Ai grijă când te epilezi

Unele femei așteaptă prea mult până să se epileze și ajung să se confrunte cu problema foliculitei, adică a firelor de păr crescute sub piele. Pentru a scăpa de această problemă, ar trebui să apelezi la o epilare mai frecventă, pentru a te asigura că firele tale nu sunt prea lungi.

5. Nu îți mai neglija pielea după epilat

După ce te epilezi cu lama, asupra pielii tale a fost exercitată o activitate violentă. Astfel, este foarte important să îți calmezi pielea folosind produse speciale și să te hidratezi, astfel încât să nu apară niciun fel de iritații sau inflamații.

6. Folosești apă mult prea caldă

Apa fierbinte poate să deshidrateze pielea foarte tare, astfel că va facilita apariția iritațiilor după epilat. Astfel, ar fi ideal să folosești apă călduță sau chiar rece pe parcursul epilării cu lama.

7. Epilează-te în direcția corectă

Multe femei se epilează folosind lama în direcția greșită. Ei bine, aceasta trebuie folosită în direcția opusă creșterii firelor de păr. De asmeenea, mișcările trebuie să fie scurte și delicate, nu trage prea mult lama și nu aplica praea multă forță.

8. Alege cu atenție hainele și lenjeria potrivite pentru după epilare

Este important ca hainele pe care le porți după epilare să nu fie prea strâmte sau confecționate dintr-un material care să te irite. Optează pentru materiale moi și naturale, precum bumbacul sau mătasea.

8 greșeli de igienă intimă pe care le fac 90% dintre femei. A 3-a poate cauza probleme grave

Zona intimă este una dintre acele zonele corporale care necesita o foarte mare atenție în ceea ce privește sănătatea și îngrijirea. De multe ori, în timpul verii și pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate uităm să acordăm aceeași importanță igienei noastre intime. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când nu te îngrijești cum trebuie și ce este nevoie să faci pentru a putea să te tratezi corespunzător.

 

1. Nu îți pune toată baza în șervețelele intime atunci când vine vorba de igiena intimă

Prin intermediul secrețiilor sale, vaginul se poate curăța singur. Nu e necesar să folosești alte produse externe sau invazive pentru a-ți curăța zona vaginală. Acestea te pot irita sau pot schimba aciditatea din interiorul vaginului tău. Este ideal să folosești apă călduță și prosoape moi pentru a te curăța și a nu risca să contactezi vreo infecție.

 

2. Alege cu atenție produsele de igienă intimă

Produsele speciale de igienă intimă sunt concepute astfel încât să fie potrivite pentru zona ta sensibilă. Este important să le alegi ținând cont de tipul tău de piele și să nu conțină elemente ce te-ar putea afecta, precum ingrediente parfumate sau acide. Folosește produse cumpărate din farmacii și nu continua să le folosești dacă simți că acestea îți provoacă un disconfort.

3. Neglijezi igiena din timpul menstruației

Multe femei au tendința să își neglijeze igiena intimă pe perioada menstruației, însă este extrem de important să nu tratezi această perioadă cu superficialitate. Este important să schimbi absorbantele și tampoanele odată la 3 ore. De asemenea, acestea ar trebuie să nu aibă niciun fel de miros.

 

4. Alege lenjeria intimă potrivită

Există anumite materiale care rețin umiditatea în zona intimă, precum mătasea. Astfel, e ideal să optezi pentru lenjerie intimă din bumbac, care îți va lăsa pielea să respire și nu va reține umiditatea.

5. Nu sta prea mult în apă

Pe parcursul verii tindem să petrecem foarte mult timp în apă, indiferent că este vorba despre a sta în piscină sau în apă, însă acest lucru îți poate afecta sănătatea zonei intime. Zona intimă poate fi infectată din cauza umidității crescute. De asemenea, ar trebui să nu stai prea mult timpul cu costumul de baie ud pe tine.

 

6. Alege cu atenție momentul în care te epilezi

Dacă te vei epila cu mai puțin de 24 de ore înainte de a intra în mare sau în piscină, riști ca zona ta intimă să se irite și să se inflameze. Alege să te epilezi mai devreme și folosește un produs pentru calmarea pielii după îndepărtarea firelor de păr nedorite.

7. Nu purta haine prea strâmte

Pantalonii și rochiile multe prea strâmte purtate în zilele calde te vor face să transpiri. Căldura, umezeală și frecarea pot conduce la apariția infecțiilor și iritațiilor. Încearcă să alegi piese mai largi sau comode, ale căror materiale să nu faciliteze transpirația și să îți lase corpul să respire.

 

8. Stai departe de pantalonii sau fustele mult prea scurte

Pe lângă faptul că piesele extrem de scurte te vor forța să stai în poziții incomode ce pot cauza frecare în zona intimă, aceasta va fi și mult mai puțin protejată de praful și bacteriile prezente în aer și în zonele publice, facilitând astfel infecțiile.

Comentarii