MirunaStie.net

8 GREȘELI pe care le fac toate femeile când sunt la CICLU! Sigur și tu le făceai

Perioada menstruaţiei este un lucru normal cu care fiecare femeie ajunge să se confrunte lunar. Ar trebui să recunoaştem meritele tuturor femeilor care reuşesc să treacă peste aceste 3-4 zile fără să se plângă şi să distrugă nimic în calea lor. Secretul pentru a reuşi să gestionezi perioada menstruală în mod corect este să nu faci greşeli. Cu toate acestea, există câteva greşeli majore pe care anumite femei le fac atunci când sunt la ciclu. Iată care sunt acestea şi modul în care ar trebui să le corectezi.

# 1. Urmarea unei diete

Femeile se simt oarecum umflate atunci când sunt la menstruaţie, aşa că multe dintre ele ajung să decidă că ar trebui să treacă la dietă în această perioada. Acest lucru este însă greşit pentru că, atunci când eşti la ciclu, ai nevoie să consumi îndeajuns de mult alimente pentru a reuşi să îi dai organismului tău toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie pentru a avea energie.

# 2. Mâncatul de la fast-food

Unele femei simt nevoia de alimente foarte dulci sau foarte sărate aşa că preferă să îşi ia mâncare de la fast food. Aceste alimente însă sunt extrem de bogate în sodiu şi îţi vor amplifică senzaţia.

# 3. Nu foloseşti protecţie atunci când întreţii relaţii intime

Această este una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face atunci când eşti la menstruaţie. Organele tale genitale sunt mult mai sensibile în această perioada, astfel că riscul de a contacta o infecţie este mult mai mare.

# 4. Nu dormi îndeajuns

În aceste zile, femeile au nevoie de mai multă odihnă, aşa că este esenţial să nu ignori acest lucru. Încearcă să te odihneşti cel puţin 8 ore pe noapte.

# 5. Te supra-soliciţi

Chiar dacă unele femei experimentează o creştere bruscă a energiei la un moment dat pe parcursul perioadei menstruale, este important să păstreze un echilibru, astfel încât să nu îşi epuizeze organismul.

# 6. Faci prea multe exerciţii fizice

Pe parcursul menstruaţiei, programul de exerciţii fizice ar trebui ajustat astfel încât să nu îţi epuizezi organismul.

# 7. Nu consumi îndeajuns de mult fier

Atunci când eşti la menstruaţie, organismul tău pierde foarte mult fier. Astfel, este esenţial să consumi alimente bogate în această substanţă pentru a-ţi echilibra aportul necesar de fier.

# 8. Te chinui pe ţine însuţi

În aceste zile vei trece prin tot felul de sentimente şi empotii având fluctuaţii majore de la fericire la tristeţe şi înapoi la fericire. Este foarte important să nu te arunci în niciun fel de discuţii contradictorii şi nici să nu te judeci prea tare pe ţine însăţi.

Comentarii