MirunaStie.net

7 lucruri pe care trebuie să le faci obligatoriu dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă

Ca să arzi grăsimea de pe burtă nu trebuie numai să faci abdomene și exerciții cardio – deși și acestea vor ajuta. Dacă vrei să scapi de grăsimea în exces trebuie să privești întreaga imagine, adică să ai grijă de dietă, să îți pregătești corpul înainte de exercițiile fizice și să ai grijă de sănătatea ta mentală. Iată câteva moduri ușoare și eficiente prin care poți scăpa de grăsimea de pe abdomen – de la a profita la maximum de exercițiile tale fizice până la a dormi suficient. E important să îți amintești mereu că a fi sănătos ține de o combinație între o dietă echilibrată și exercițiile fizice:

1. Fă mereu mișcare

Exercițiile cardio țintesc grăsimea de pe burtă și din aproape orice altă zonă. Vei arde repede grăsimea dacă alergi, mergi cu bicicleta sau înoți.

2. Fă întinderi înainte de a face exercițiile pentru abdomen

Nu sări imediat la exercițiile pentru abdomen. Dacă nu devii mai flexibilă, corpul tău se va baza mai mult pe șolduri și spate pentru a face abdomenele, în loc să țintească mușchii pe care îi
vrei tu.

3. Dormi suficient

Un studiu a arătat că oamenii care dorm 6-7 ore pe noapte se îngrașă mai puțin în 5 ani în comparație cu cei care dorm mai puțin de cinci ore – sau mai mult de 8 – pe noapte.

4. Nu uita de proteine

O dietă bogată în proteine s-ar putea să te protejeze de rezistența la insulină, ceea ce e bine deoarece, pe măsură ce înaintezi în vârstă, corpul tău începe să producă mai multă insulină, iar
consecința este grăsimea de pe abdomen. A spune că nu trebuie să uiți de proteine nu înseamnă că trebuie să te îndopi cu carne. Adaugă pudră de proteine în smoothie și mănâncă mai multe nuci.

5. Nu te mai stresa atât de tare

Toată lumea se confruntă cu stresul, într-o formă sau alta. Sănătatea ta depinde de modul în care îl gestionezi. Relaxează-te alături de prieteni sau familie, încearcă să meditezi sau să faci
exerciții fizice pentru a scăpa de energia negativă. Atunci când te simți stresat vei lua mai multe decizii proaste.

6. Folosește oțetul

Oamenii care consumă o lingură sau două de oțet pe zi timp de două săptămâni slăbesc. Experții spun că acidul din oțet ar putea să producă proteine care ard grăsimea. Include oțet în salata ta
de fiecare dată.

7. Bea suficientă apă

Grăsimea abdominală s-ar putea să te facă să te simți balonată, dar dacă vrei să scapi de ea e important să rămâi hidratată. Pentru un metabolism bun e recomandat să bei 8 pahare de apă pe zi.
Corpul tău va funcționa cum trebuie, iar exercițiile tale fizice vor fi mai eficiente.

Citește și 5 obiceiuri zilnice care te fac să te îngrași. La numărul 1 îți va fi greu să renunți

Nu ai mai mâncat produse de la fast food de mult și nici dulciuri, ai făcut exerciții fizice în mod regulat, dar tot nu reușești să slăbești? Ai obosit să încerci toate metodele posibile? Ei bine, în acest caz ar trebui să știi că fiecare dintre noi are anumite obiceiuri care ne fac să ne îngrășăm. Rutina de dimineață ne poate împiedica să obținem corpul visurilor noastre. Iată care sunt lucrurile care ne fac să ne îngrășăm:

1. Dormi prea mult

Când dormi foarte puțin, corpul tău va elibera un nivel mai ridicat de hormon al stresului, numit cortizol, care îți mărește brusc pofta de mâncare. Totuși, nu îți face bine nici să dormi prea mult. Dacă dormi mai mult de zece ore de somn pe noapte, vei avea un indice corporal mai mare. Nu e de mirare că doctorii insistă să dormi între 7 și 9 ore în fiecare noapte.

2. Te pregătești pe întuneric

Trebuie să deschizi jaluzelele și perdelele imediat după ce te trezești. S-a descoperit că lumina albastră a razelor de dimineață îți ridică rata metabolică și îți ajută corpul să își adune energia pentru ziua următoare. E important să primești lumină solară chiar și pentru 20-30 de minute.

3. Nu îți faci patul

S-ar putea să sune puțin bizar, dar e adevărat. S-a descoperit că oamenii care își fac patul dorm mai bine decât ceilalți, iar un somn sănătos este principala cale spre o greutate sănătoasă.
Acest lucru te încurajează să îți menții și restul camerei curat, deoarece chiar și cel mai frumos dormitor arată neîngrijit dacă patul nu este făcut. De asemenea, dacă ai patul făcut, întregul dormitor va arăta mai bine.

4. Uiți să te cântărești

Cercetătorii de la Cornell University au descoperit că a te cântări zilnic este o tehnică eficientă pentru perioadele în care vrei să slăbești, deoarece îți ridică moralul. Cel mai bun moment pentru a face asta e dimineața, înainte de a bea sau de a mânca ceva. Pierzi apă peste noapte, așa că vei avea rezultatul cel mai precis.

5. Mănânci prea puțin la micul dejun

Un studiu efectuat la Universitatea din Tel Aviv a arătat că oamenii ar trebui să se răsfețe cu un mic dejun copios în fiecare dimineață. Un mic dejun echilibrat, de aproximativ 600 de calorii, ar trebui să includă proteine din carne, carbohidrați și desert, astfel încât să îți fie mai ușor să îți urmezi dieta.

Comentarii