MirunaStie.net

7 lucruri greșite care te speriau de mersul la ginecolog dar pe care el trebuie să le știe

Multe femei sunt speriate de ideea de a merge la ginecolog și de rolul acestuia în viața lor. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri acest lucru se datorează lipsei informării pacientelor. Rolul ginecologului este să te ajute să fii sănătoasă și să ai o viață intimă bună. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când mergi la ginecolog.

 

 

1. Ginecologul tău nu îţi judecă părul pubian

Fie că apelezi la epilare braziliană, fie că îți lași în pace părul pubian, să știi că ginecologului tău nu îi pasă. Nu la asta e atent. Multe femei își cer scuze că nu s-au epilat sau că nu au făcut duș înainte să vină la cabinet, dar medicii ginecologi nu sunt preocupați de aceste lucruri.

 

 

2. Știi acea întrebare super ciudată pe care arzi de nerăbdare să o pui? Dă-i drumul

Șansele ca ginecologul să știe exact care e problema sunt mari. Medicii ginecologi au văzut și au auzit totul, așa că spune-le orice lucru care te îngrijorează, oricât de nesemnificativ ar fi. Nu presupune automat că ceva e de bine sau de rău, întreabă.

 

3. Ginecologul tău chiar vrea să afle despre viața ta sexuală

Nu trebuie să știe totul, dar ar fi bine să îi spui dacă faci sex, dacă partenerul tău are un penis sau un vagin, dacă ai mai mulți parteneri etc. Aceste informații te pot ajuta să primești testele și tratamentul de care ai nevoie. De asemenea, nu te sfii să pui întrebări despre libido, orgasm, lubrifiere și alte chestiuni sexuale. Dacă nu vorbești cu ginecologul despre asta, ce fel de medic ți-ar putea răspunde la asemenea întrebări?

 

 

4. Și chiar vrea să știe dacă sexul e inconfortabil sau dureros

Disconfortul sau durerea ar putea să fie nesemnificative sau ar putea să fie un semnal de alarmă, mai ales dacă apar des. Ginecologul poate să îți spună care e problema și eventual să o trateze, dar numai dacă află cum te simți. Ar trebui să-i spui și dacă ți s-a întâmplat ceva important în timpul unei partide: ruperea prezervativului, sângerare, durere de cap în momentul orgasmului etc.

 

5. Spune-i dacă treci printr-un adevărat iad când ești la menstruație. Probabil că îți pot fi de ajutor în asemenea situații

E normal ca ginecologul tău să știe câte ceva despre crampele îngrozitoare și sângerarea abundentă vreme de zile întregi, așa că s-ar putea să te ajute, fie că îți va spune să urmezi o anumită metodă de prevenire a sarcinii, fie că îți va face niște teste ca să vadă dacă la mijloc e ceva mai mult decât sindromul pre-menstrual.

 

6. Chiar vrea să nu mai folosești atâtea produse pentru a-ți curăța vaginul

Vaginul e capabil să se curețe singur, așa că nu e nevoie să folosești niciun produs. Mai puțin înseamnă mai mult când vine vorba de igiena intimă.

 

7. Ginecologul tău ar trebui să fie o persoană de care chiar îți place și în care ai încredere, așa că nu te mulțumi cu cineva care e numai „OK”

Consultul ginecologic e destul de intim și uneori invaziv, așa că e crucial să te simți în siguranță în prezența medicului. Dacă ți se pare că acesta nu te ascultă sau te judecă, poate că e timpul să cauți pe altcineva. Recomandările prietenelor sunt, de multe ori, de ajutor.

 

 

5 metode pentru a evita o SARCINĂ fără a folosi PREZERVATIVUL

Aducerea pe lume a unui bebeluș este considerată de mulți ca fiind o adevărată minune. O sarcină e și mai impresionantă atunci când cuplul nu e pregătit să aibă copii. Astfel, foarte multe persoane care nu folosesc protecție în timpul actului se*ual se confruntă cu astfel de temeri.

Cea mai întâlnită scuză a bărbaților este că pre zervat!vul reduce din plăcere. Dar e pre zervativul singurul ? Răspunsu e nu.

O femeie poate rămâne însărcinată începând cu vârsta primei menstruații, existând câteva perioade în care riscul de a rămâne însărcinată să fie mai mare, gradul de fertilitate fiind ridicat. Însă, cum nu te poți baza numai pe noroc ar trebui să știi ce mijloace de protecție ai la îndemână dacă partenerul nu e adeptul pre zervat!velor.

Există numeroase soluții și trebuie să o găsești pe cea care se pliază cel mai bine pe nevoile tale.

5 metode contraceptive:

1. Calendarul – Reprezintă urmărirea duratei duratei ciclurilor menstruale și stabilirea unei forme generale de evoluție. Această metodă este una dintre cele mai vechi și presupune ca partenerii să practice abstinența în perioada fertilă a ciclului menstrual al femeii. Prin această metodă se evită întâlnirea dintre 0vul și spermatozo!zi în perioada în care 0vulul ar putea fi fecundat. Rata de eșec poate fi mare.

2. Pilulele contraceptive – Sunt foarte eficiente (90% din cazuri) dacă sunt luate după un program strict. Acestea trebuie luate la recomandarea medicului pentru că pot avea efecte secundare periculoase.

3. Coitus interruptus – Această metodă presupune ca bărbatul să-și retragă pen!sul din vag!nul partenerei înainte de eja culare. Este o metodă riscantă.

4. Steriletul – Este un dispozitiv implementat prin metode chirurgicalece împiedică spermatozo!dul să fertilizeze 0vulul. Este eficient în 99% din cazuri, însă este recomandat femeilor care deja au născut și are un cost ridicat.

5. Plasturii contraceptivi – Acești plasturi pot fi purtați timp de o săptămână și conțin atât estrogen cât și progesteron, care ajung în sânge, prin piele. Această combinație de hormoni blochează accesul spermatozoizilor având o doză de estrogen foarte mare.

Folosiți în mod corespunzător, au o eficiență foarte mare.

Comentarii