MirunaStie.net

6 exerciții pentru a slăbi și a avea un abdomen plat, stând pe scaun

Munca într-un birou are o mulțime de avantaje, dar a sta pe scaun multe ore pe zi are efecte negative asupra sănătății și siluetei. 47 de studii științifice au arătat că oamenii care petrec mult timp așezați au șanse mai mari să sufere de cancer, diabet de tip II, boli de inimă și obezitate.
Iată câteva exerciții pe care le poți face direct la birou, stând pe scaun, care te vor ajuta să te simți veselă și energică:

 

1. Întărește-ți mușchii abdominali, îmbunătățește-ți digestia și arde grăsimile. Stai pe un scaun, spatele drept, fără să te sprijini pe spătar. Ține-ți picioarele pe podea în fața ta, depărtate la nivelul pelvisului. Menținându-ți spatele drept, ridică genunchiul drept și trage-l spre piept. Pune-ți mâinile pe piciorul stâng pentru a te întinde mai bine. Fă 20-30 de repetări, alternând genunchii.

2. Lucrează-ți mușchii abdomenului într-un mod delicat, dar eficient. Ține-ți picioarele apropiate și sprijină-ți mâinile pe scaun. Ține-ți spatele drept, ridică-ți genunchii și adu-i aproape de piept. Mușchii abdomenului ar trebui să fie încordați în acest timp. Revino cu picioarele în poziția inițială, dar nu le lăsa să atingă podeaua. Fă 10-20 de repetări.

3. Corectează-ți talia. Fortificarea mușchilor laterali abdominali te ajută să scapi de grăsime. Stai aproape de marginea scaunului, cu spatele drept. Sprijină-ți mâinile pe scaun. Apleacă-ți corpul pe o parte, stând pe o fesă. Apropie picioarele și adu-ți genunchii la piept. Revino la poziția inițială și apoi repetă exercițiul în cealaltă direcție. Fă câte 10-20 de repetări pentru fiecare parte.

4. Arde grăsimile din părțile laterale și de pe șolduri. Pune-ți picioarele pe podea. Întinde-ți brațele în lateral, la înălțimea umerilor. Rotește-ți partea superioară a trunchiului spre dreapta și apleacă-te înainte, atingându-ți piciorul stâng cu degetele de la mâna dreaptă. Stai în această poziție. Repetă apoi mișcarea atingându-ți piciorul drept cu degetele de la mâna stângă. Repetă de 20-30 de ori pentru fiecare parte.

5. Arde grăsimea rapid și tonifiază-ți mușchii abdomenului, ai spatelui și ai umerilor. Pentru a mări greutatea, poți să faci exerciții pe un scaun fără mânere. Scaunul nu trebuie să aibă rotile. Așază-te și sprijină-ți mâinile pe mânere. Ridică-ți trunchiul, șoldurile și picioarele de pe scaun și încearcă să-ți aduci genunchii la piept în același timp. Menține această poziție pentru cel puțin 15-20 de secunde și apoi lasă-te ușor în jos și odihnește-te. Repetă exercițiul de 4 ori.

6. Lucrează-ți talia, antrenându-ți mușchii laterali și mușchi de jos ai abdomenului. În cadrul acestui exercițiu, un genunchi trebuie să întâlnească cotul mâinii opuse, în timp ce trunchiul e ușor întors. Stai pe un scaun cu spatele drept, fără să te sprijini de spătar. Pune-ți mâinile în spatele capului. Ridică-ți genunchiul drept spre piept și du-ți cotul stâng în direcția sa, astfel încât să se atingă. Revino la poziția inițială și repetă de 15 ori. Schimbă genunchiul și cotul și fă încă 15 repetări, în 4 serii.

8 reguli stricte pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să slăbești

Mulți oameni se luptă să piardă în greutate, deși nu este așa de greu să faci acest lucru atunci când îți propui acest lucru. S-ar putea să existe un milion de articole pe internet care să ofere „sfaturi” pentru a pierde în greutate, dar e important să știi că există câteva reguli simple pe care trebuie să le urmezi pentru pierderea în greutate? S-ar putea să fi văzut oameni care au reușit să slăbească foarte mult și apoi te-ai întrebat: „Când voi reuși și eu?” Nu îți face griji, iată care sunt cele mai importante reguli de care trebuie să ții cont atunci când vrei să slăbești.

 

 

Regula nr.1 – Consumă o cantitate mai mică de calorii.

Începe să numeri caloriile pe care le consumi. Pentru o persoană obișnuită, se spune că ar trebui să mănânce între 1200 și 1500 de calorii pe zi, în funcție de nivelul de exercițiu pe care îl face. Chiar dacă ai un metabolism lent, scăderea caloriilor va arăta rezultate în două săptămâni.

Regula 2 – Cântarele nu spun întotdeauna adevărul.

Când începi să slăbești nu înseamnă că o grămadă de greutate va sari de pe cântar imediat. Mai degrabă, ai putea începe să observi schimbarea aspectului fizic. Mușchii vor începe să se tonifieze. Aceasta se datorează faptului că greutatea se deplasează spre părțile corpului care te fac să arăți bine. Stai în fața oglinzii și observă cum ți se tonifiază brațele și că mușchii par să se strângă, chiar dacă greutatea ar putea fi aproape aceeași.

Regula nr. 3 – Antrenamentul cu greutăți este necesar.

Dacă vrei să ai mușchii netezi, antrenamentul cu greutăți este foarte important. Nu te poți baza pe cardio pentru a obține acea formă perfectă a corpului, chiar dacă acest lucru te va ajuta să scazi în greutate.

Regula 4 – Exercițiile de dimineață funcționează cel mai bine.

Dacă lucrezi pe stomacul gol, dimineața devreme, vei observa o apariție mai rapidă a rezultatelor. Glicogenul este consumat pe tot parcursul nopții și dimineața, numai grăsimea este consumată pentru a avea energie. De asemenea, poți lăsa mușchii să se recupereze în restul zilei urmând rutina obișnuită. Dacă nu ai timp, asigură-te că îți acorzi cel puțin 10 minute pe zi pentru activități aerobice.

Regula nr. 5 – Mănâncă în porții mici.

Micșorează porțiile din farfurie pentru a reuși să scazi în greutate. Nu vrei să îți oprești complet metabolismul, așa că ar trebui să te hrănești de 4-5 ori pe tot parcursul zilei, dar mult mai puțin în cantitate. Alege porții mai mici dar mai bogate în proteine și carbohidrați.

Regula nr. 6 – Bea multă apă.

Internetul nu minte atunci când îți spune să bei 8-10 pahare de apă într-o zi. Apa te va face să te simți mai plină și, de asemenea, să îți îmbunătățești metabolismul, ceea ce, la rândul său, va duce la scăderea în greutate. Nu încerca să îți spui că alte băuturi vor avea același efect, doar apa este cea mai potrivită băutură.

Regula nr. 7 – Alege mesele înainte să le mănânci

Poți decide ce vei mânca la ora de prânz sau la gustare, înainte de a merge și de a cumpăra niște mâncare nesănătoasă din cea mai apropiată locație. Dacă ai un meniu planificat în cap, este mai probabil că nu vei mânca alte alimente.

Regula nr. 8 – Du-te la culcare mai devreme.

E important să mănânci cu cel puțin trei ore înainte de a merge la culcare și a avea cel puțin șapte până la nouă ore de somn. În caz contrar, corpul tău va secreta hormonii care ajută la depozitarea celulelor adipoase, ceea ce, evident, nu vrei să se întâmple!

Comentarii