MirunaStie.net

5 metode sigure pentru a nu rămâne însărcinată. Numărul 2 este sigură

Dacă vrei să fii activă din punct de vedere intim fără să rămâi însărcinată e nevoie de planificare. Dacă ești atentă și ai grijă, sarcina nu trebuie să apară, fiindcă există o mulțime de metode contraceptive. Poți să eviți sarcina abținându-te, folosind metode de contracepție sau discutând cu medicul tău despre modalități hormonale sau chirurgicale de control al sarcinii. Iată care sunt câteva dintre cele mai eficiente metode pentru a nu rămâne însărcinată:

1. Abstinența de la contactul vaginal

Învață ce înseamnă abstinența. Aceasta este o metodă folosită de mulți oameni care își doresc să evite sarcinile sau bolile cu transmitere intimă. Oamenii se abțin sau evită să facă amor vaginal. Asta înseamnă că toate celelalte forme de interacțiune sau jocurile pot fi practicate. De asemenea, abstinența înseamnă și să nu ai niciun fel de activități intime.

2. Renunță la penetrare

Poți preveni sarcina într-un mod eficient dacă eviți ca sperma să ajungă în vagin. În loc de penetrare vaginală, încearcă: săruturi, masturbare, atingeri erotice, frecare, plăcere orală,sau folosirea jucăriilor.

3. Discută cu partenerul tău despre avantajele și dezavantajele abstinenței

Mulți oameni cred că e ceva foarte dificil, dar dacă nu vrei să ai copii, aceasta este metoda cea mai eficientă, care nu are efecte adverse, precum alte metode de prevenire a sarcinii. Beneficiile abstinenței depășesc prevenirea sarcinilor nedorite. Poți să practici abstinența până când ești pregătită să faci amor sau până când ți-ai găsit partenerul potrivit. E posibil să ai o relație amoroasă fără să fii activă din punct de vedere intim. Abstinența poate să aibă la bază și o alegere morală sau religioasă. Abstinența are dezavantaje pentru cei cărora le e greu să se abțină sau pentru cei care își încep viața intimă fără să aibă educația corespunzătoare sau pentru cele care nu au învățat să se protejeze de sarcini sau boli cu transmitere intimă.

4. Găsește un partener care să îți respecte alegerea abstinenței

Poate fi foarte greu să continui să ai o relație cu cineva care nu crede în abstinență. Cel mai bine ar fi să vorbești cu partenerul și să îi explici ce este abstinența și de ce ai ales să o practici. Vorbește cu partenerul tău înainte să se pună problema contactului intim. E întotdeauna util și important să discuți cu partenerul în legătură cu lucrurile pe care le aștepți de la o relație și despre limitele tale. Vorbind despre ce e sau nu permis poți împiedica neînțelegerile – în cazul de față în momentul în care începeți să aveți activitate intimă. De asemenea, nu trebuie să te îngrijorezi – poți înceta abstinența oricând găsești de cuviință.

5. Folosește pastile hormonale contraceptive

Discută cu medicul tău în legătură cu ce pastile ai putea lua pentru a nu rămâne însărcinată. Există numeroase variante, iar medicul tău ți-o poate recomanda pe cea mai bună. Discutați despre riscurile și efectele secundare ale acestor pastile. Ține cont că trebuie să le iei în fiecare zi, la o anumită oră, iar dacă ratezi o doză, poți să rămâi însărcinată.

Citește și Zodiile care sunt cele mai compatibile în dormitor și într-o relație. Tu cu cine te potrivești?

Semnele zodiacale ne pot spune multe lucruri despre trăsăturile noastre de personalitate, dar si despre lucrurile care îi definesc pe cei din jurul nostru. De asemenea, acestea îţi pot oferi indicii referitoare la compatibilitatea dintre tine si o persoana nascuta sub un anumit semn zodiacal.

Cele mai compatibile zodii sunt cele care provin din același „element”. Fiecărei zodii îi este desemnat un anume element – pământ, aer, apă, foc. Iată mai multe informații despre acest lucru și despre modul în care doi oameni se potrivesc cel mai bine unul cu celălalt:

1. Berbec – Compatibilitate cu Gemeni, Leu, Săgetător, Vărsător

Berbecul este un semn de foc, așa că nu e o surpriză că cei născuți sub această zodie sunt compatibili cu alte semne de foc (Leu și Săgetător). Acestea fiind spuse, ar trebui să știi că Berbecii sunt compatibili și cu Gemenii sau Vărsătorii.

2. Taur – Compatibilitate cu Rac, Fecioară, Capricorn, Pești

Taurul este un semn de pământ. El este o persoană tenace și foarte hotărâtă, de încredere și foarte răbdătoare, dar uneori poate fi destul de egoist.

3. Gemeni – Compatibilitate cu Berbec, Leu, Balanță, Vărsător

Gemenii sunt, în general, compatibili cu zodiile de aer și de foc. Datorită naturii lor duale, Gemenii sunt foarte adaptabili și versatili, dar, pe de altă parte, pot fi și superficiali.

4. Rac – Compatibilitate cu Taur, Fecioară, Scorpion, Pești

Racii sunt oameni foarte emotivi, care se îndrăgostesc repede și iubesc mult. Totuși, sunt și destul de precauți. Printre trăsăturile lor negative se numără sensibilitatea prea mare și faptul că sunt lipicioși și renunță cu greu la lucruri.

5. Leu – Compatibilitate cu Berbec, Gemeni, Balanță, Săgetător

Leii sunt compatibili cu alte semne de foc, dar și cu unele semne de aer. Leii sunt vedetele zodiacului, fiind mândri și extraordinar de creativi. Au multă dragoste de dăruit, dar uneori le vine greu să accepte ideile celorlalți.

6. Fecioară – Compatibilitate cu Taur, Rac, Scorpion, Capricorn

Cei născuți în zodia Fecioară sunt adesea timizi. Ei sunt persoane extrem de pragmatice și analitice, dar și de încredere. Pot fi perfecționiști și mult prea aspri/critici.

7. Balanță – Compatibilitate cu Gemeni, Leu, Săgetător, Vărsător

Balanțele sunt semne de aer, compatibile cu alte semne de aer, dar și cu semnele de foc. Ele echilibrează zodiacul, sunt diplomatice și fermecătoare. Pe de altă parte, Balanțele pot fi indecise și chiar ușor de amăgit.

8. Scorpion – Compatibilitate cu Rac, Fecioară, Capricorn, Pești

Scorpionii sunt semne de apă, fiind foarte emotivi, puternici și pasionali. Ei au personalități magnetice și fac totul cu hotărâre. Pot ține ranchiună mult timp și sunt destul de geloși.

9. Săgetător – Compatibilitate cu Berbec, Leu, Balanță, Vărsător

Cei născuți în zodia Săgetător sunt sinceri, direcți și foarte inteligenți. Pot fi uneori mult prea optimiști și chiar iresponsabili.

10. Capricorn – Compatibilitate cu Taur, Fecioară, Scorpion, Pești

Capricornii sunt semne de pământ, foarte practice și grijulii. Capricornii sunt foarte disciplinați și rezervați și se gândesc de o mie de ori înainte de a face ceva. Printre trăsăturile lor negative se numără rigiditatea, lipsa voinței de a se schimba și pesimismul.

11. Vărsător – Compatibilitate cu Berbec, Gemeni, Balanță, Săgetător

Vărsătorii sunt printre cele mai prietenoase persoane. Sunt foarte inteligenți și creativi, firi loiale și independente. Pot fi însă destul de imprevizibili și cumva detașați de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

12. Pești – Compatibilitate cu Taur, Rac, Scorpion, Capricorn

Peștii sunt foarte sensibili și intuitivi, dar pot fi prea idealiști și pot păstra prea multe secrete.

Comentarii