MirunaStie.net

5 tipuri diferite de BURTICĂ și cum să scapi de ea! Uite ce o cauzează și cum să o dai jos

Probabil te îngrijorează aspectul abdomenului tău, mai ales când vine vara și trebuie să arăți perfect. Cei mai mulți oameni nu încearcă nici măcar să se ocupe de această problemă, deoarece cred că nu există altă modalitate de a scăpa de excesul de grăsime de pe abdomen decât dacă fac sport în fiecare zi și mănâncă doar legume, sau nimic.
James Duigan, un antrenor personal celebru , care a colaborat chiar și cu Rosie Whitely, Elle Macpherson și alte modele, nu este de acord. El spune că depinde foarte mult de forma burții fiecăruia. Astfel, acesta a clasificat cele mai frecvente 4 tipuri de burtă și a oferit soluții pentru a scăpa de ele:

1. Burta tip anvelope pneumatice

Sună urât, dar arată chiar mai urât și afectează tot mai mulți oameni în fiecare zi. Li se întâmplă de obicei celor care lucrează în spatele unui birou, având vieți sedentare și un apetitul pentru zahăr mai mult decât ar trebui.
Dacă aceasta e și problema ta, iată și partea bună: poți ușor să scapi de excesul de grăsime sub această formă, doar făcând mai multe exerciții și să nu mai consumi tât de des carbohidrați, cum ar fi cel conținut în orez,biscuiți, paste, pâine și, evident, prăjituri. În cazul în care nu faci acest
lucru, este posibil ca grăsimea să se răspândească și pe șolduri și picioare.
Nu trece niciodată peste micul dejun și asigură-te că mesele tale includ în general că include pui la grătar, somon, legume și ouă fierte. Nucile și avocadoul sunt alte exemple de alimente gustoase pe care le poți consuma .

2. Burta de stres

Aceste tip e frecvent printre femeile ale căror familii sunt mari sau au cariere exigente care nu lasă loc pentru sală de gimnastică și pentru o alimentație sănătoasă. Dacă te confrunți cu această problemă, tinzi să ai și probleme digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil, constipație sau balonare, care fac burtica și mai mare. La atingere, abdomenul este mai degrabă tare.
Îți sunt recomandate cerealele integrale și legumele verzi. Asigură-te că te odihnești suficient și că găsești timp pentru a te relaxa. Desigur, nu trebuie să uiți de sport, dar cel mai bine ar fi să optezi pentru exerciții în care îți folosești doar greutatea corporală, cum ar fi exercițiile de yoga.

3. Burtica umflată

Cum să recunoști o burtă umflată? Dimineața, se pare că nu ai deloc burtă, dar trebuie să ai o singură masă pentru ca ea să apară. Atât persoanele slabe, cât și cele mai plinuțe se confruntă cu această problemă, în special atunci când dieta lor este slabă sau suferă de alergii comune și intoleranță alimentară.
Dacă există un aliment pe care nu-l poți tolera, nu-l mai consuma. În cele mai multe cazuri, acesta va fi tort, cereale, paste făinoase sau alte alimente cu gluten și grâu. Pentru alți oameni, vor fi
produse lactate precum lapte, brânză, unt și drojdie, care vor continua să adune grăsimi în jurul stomacului indiferent de exercițiile pe care le faci.
Din nou, nu trece peste micul dejun sub nicio formă și ai grijă să bei mai multă apă. În schimb, uită de mesele de noaptea târziu.
Respirația corectă te va ajuta, de asemenea, să scapi de o burtă umflată, astfel încearcă de câte ori poți să respiri adânc și să te relaxezi.

4. Burta de după naștere

Fie că ești o mămică proaspătă, fie că ai dat naștere în urmă cu câțiva ani, e posibil să ai probleme cu aspectul abdomenului.În timp ce o burtica de genul asta este normal să dispară după o lună sau două, dacă ai probleme de a restabili dimensiunea anterioară, poți fi descurajată ușor. Acest
lucru se datorează faptului că, la unele femei, mușchii sunt ușor volatili și fluxul de sânge are nevoie de accelerare, dar după două sau trei luni, va fi timpul să faci ceva în legătură cu aceasta. Spre exemplu, asigură-te că consumi acizi grași omega-3 și mănânci mai mult pește pentru a activa hormonii care ard grăsimi . Asigură-te că alimentele conțin grăsimi bune, ceea ce înseamnă nu numai la pește trebuie să fii atentă , ci și la măsline, nuci și legume . În acest fel, îi vei da corpului tău nutrienții și vitaminele de care are nevoie și îl vei energiza pentru a combate oboseala atât de obișnuită printre proaspetele mămici.
Alege un set de exerciții ușoare. Poți să uiți de abdomene, deoarece acestea nu sunt recomandate în perioada post-sarcină. Exercițiile pelvine și respirația profundă sunt mult mai sănătoase și mai utile în situația ta.

5.  Burta micuță și joasă

Oricâte eforturi ai depune, pare că nu reușești să scapi de un mic colăgel, deși abdomenul tău pare să se definească în partea de sus. E bine să ai grijă să eviți problemele digestive, astfel încât ar fi bine să consumi cât mai multe fibre și alimente ușor de digerat. Și cel mai important, bea multă apă și continuă să faci sport.

Comentarii