MirunaStie.net

10 SECRETE despre telefoane pe care nu le-ai știut PÂNĂ ACUM

Ne folosim telefoanele mobile în fiecare zi, astfel că am fi tentați să credem că știm toate lucrurile esențiale despre ele. Cu toate acestea, uneori rămânem blocați în rutina utilizării zilnice a acestora și uităm să ne mai concentrăm asupra lucrurilor noi sau a detaliilor interesante. În acest articol urmează să aruncăm o privire asupra câtorva dintre cele mai interesante trucuri și utilizări pentru telefoane mobile. Pentru a testa trucurile populare pentru telefoane îți trebuie doar câteva obiecte obișnuite și puțină dexteritate. Iată câteva exemple:

1. Folosește o baterie în loc de stilou special pentru telefon

Bateria este o alternativă excelentă pentru stilou. Dacă vrei ca trucul să funcționeze, ar trebui să atingi stiloul de partea negativă a bateriei.

2. Confecționează un suport pentru telefon dintr-o agrafă de hârtie

Telefoanele se potrivesc perfect în agrafele de hârtie desfăcute. Acum poți să te uiți la videoclipuri pe telefon fără să îți faci griji că acesta o să cadă.

3. Învelește-ți degetul în folie de aluminiu

Dacă porți mănuși și nu reușești să folosești telefonul cu touchscreen, poți încerca să îți învelești degetul în folie de aluminiu și să încerci din noi.

4. Curăță porturile de praf și murdărie cu ajutorul unei seringi

Acest lucru te ajută într-adevăr să sufli niște aer în port, dar nu va exista o mare diferență între înainte și după. Trucul nu te va ajuta să ai un smartphone mult mai curat.

5. Confecționează-ți o husă pentru telefon dintr-un balon

Prima dată, umflă balonul (dar nu prea mult, doar la jumătate din capacitate), iar apoi așază telefonul în el. Balonul se va potrivi perfect telefonului tău. Dacă nu ai o husă la îndemână și se întâmplă să ai un balon, folosește acest truc.

6. Scapă de zgârieturile de pe ecran cu ajutorul pastei de dinți

Ei bine, acesta este unul dintre trucurile care în realitate nu funcționează. Nu doar că nu te va scăpa de zgârieturi, însă curățarea cu pastă de dinți le va face să fie și mai vizibile.

7. Confecționează-ți un „trepied” din bandă adezivă și elastic de cauciuc

Ia o rolă mare de bandă adezivă, pune-ți telefonul în ea și fixează-l cu elastic de cauciuc. Așază „trepiedul” în locul de unde vrei să faci poza. Trucul chiar funcționează, așa că dacă vrei să faci o poză de grup sau te-ai plictisit de selfie-urile obișnuite, poți să-l încerci.

8. Confecționează-ți o lumină de noapte dintr-o lanternă așezată lângă o sticlă de apă



Acest truc chiar funcționează. Nu vei putea să citești pe o astfel de lumină, dar te va ajuta să dormi foarte bine pentru situația în care nu îți place să dormi în întuneric.

9. Fă fotografii subacvatice cu ajutorul unui prezervativ

Ei bine și acest truc este unul inutil. Prezervativul sigur nu va lăsa apa să intre, dar senzorul ecranului nu va mai funcționa. E puțin probabil să reușești să faci vreo fotografie „subacvatică”.

10. Fă fotografii cu ajutorul butonului de la căști

Conectează căștile la telefon, pornește camera și apasă butonul de pe fir. Va funcționa perfect ca un declanșator.

Citește și 10 TRUCURI pentru a face curăţenie RAPID şi eficient. Numărul 5 îți SALVEAZĂ bucătăria!

Fiecare dintre noi îşi doreşte să trăiască într-o casă curată şi ordonată însă de multe ori, acest lucru ajunge să ne ocupe foarte mult timp. Din fericire, gospodinele adevărate au descoperit câteva trucuri extrem de utile pe care le putem aplica pentru a reduce durata de timp folosită pentru a face curăţenie. Dacă vrei să înveţi cum să aplici aceste trucuri, citeşte următorul articol.

 

1.Păstrează robinetele curate pentru o perioadă mai lungă de timp

Pentru a păstra suprafeţele cromate şi lucioase cât mai mult timp posibil, şterge-le cu hârtie cerată sau cu hârtie specială pentru gătit. Vei observa faptul că acestea vor ajuta la apariţia unui strat portector pe robinetele tale, lucru care va împiedica formarea unui nou strat de murdărie.

2. Un mop improvizat

Ai început vreodată să faci curăţenie în casă apoi ţi-ai dat seama că mopul tău cel vechi nu mai este bun de folosit? Improvizează unul nou folosind o şosetă pentru încălzirea picioarelor.

3. Curăţă aragazul

Petele de grăsime şi mâncare de pe uşa aragazului pot să fie extrem de greu de îndepărtat, însă vei reuşi să cureţi în întregime suprafaţa dacă vei şterge geamul întâi cu o cârpă îmbibată în ulei de măsline, apoi cu una uscată.

4. Scapă de petele de pe canapea

Amestecă o lingură de praf de copt şi o lingură de detergent cu puţin oţet de mere şi apă călduţă. Amestecă ingredientele şi aplică amestecul pe zona cu pata şi lasă-l să acţioneze 30 de minute. Apoi şterge totul cu o cârpă umedă şi aspiră întreaga zonă.

5. Curaţă ţigăile arse

Toarnă puţină apă în tigaie, apoi adaugă o cană de oţet şi pune totul la fiert. Atunci când ametsecul începe să fiarbă, opreşte focul şi adaugă praf de copt. În momentul în care acesta se va dizolva complet, clăteşte tigaia cu apă şi vei observa cum toată murdăria va fi mult mai uşor de îndepărtat.

6. Scapă de praful de pe mobilă

Dacă vei aplica puţin balsam de rufe pe cârpa ta de praf şi apoi vei şterge mobila, te vei asigura că praful nu se va mai depune la fel de repede pe acea suprafaţă.

7. Curaţă ţevile

Amestecă o cană de praf de copt cu o cană de sare, apoi toarnă amestecul pe ţeavă. Ulterior, toarnă o cană de oţet şi apoi lasă să curgă apă fierbinte timp de 15 minute. În acest fel, întreaga murdărie de pe ţeavă se va dizolva.

8. Curăţă cada de baie

Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de praf de copt şi freacă cu un burete cada. Apoi amestecă o cană de oţet cu o cană de înălbitor şi toarnă amestecul în cadă. Lasă-l să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cada cu apă călduţă.

9. Scapă de resturile de mâncare întărită şi de grăsime

Poţi scăpa de aceste straturi de murdărie folosind puţină sare. Toarnă sarea în vas, apoi adaugă apă şi las-o să se topească timp de 10 minute. Apoi clăteşte tigaia şi vei observa cum murdăria se curăţă mult mai uşor.

10. Scapă de petele de săpun din cabina de duş

Pentru a scăpa de petele de săpun de pe pereţii cabinei de dus, freacă suprafeţele cu un şerveţel umed, apoi cu un burete uscat şi apoi clăteşte totul cu apă. La final, şterge totul cu un prosop uscat şi vei vedea cum toate petele au fost îndepărtate.

Comentarii