MirunaStie.net

Învață cum să îți alegi sutienul perfect pentru tine. Sigur purtai un sutien greșit

Lenjeria reprezintă unul dintre cele mai importante elemente ale unei ținute. Aceasta condiționează atât modul în care tu te simți, cât și aspectul și așezarea ținutei complete pe corpul tău. Binecunoscutul expert în lenjerie intimă Rebekka Epsan a ales lenjeria pentru eroinele din Sex and the City. Din magazinele sale cumpără vedete precum Angelina Jolie, Meryl Streep și Linda Evangelista. Rebecca spune că un sutien care ți se potrivește perfect îți poate schimba corpul și viața și te poate face mai fericită. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți alegi lenjeria intimă perfectă:

1. Cum să faci măsurătorile

Multe femei cumpără sutiene cu măsura pe care ar vrea să o poarte, nu cu cea care li se potrivește de fapt. Pentru a înțelege totul, începe cu măsurătorile. 75B se poate transforma în 70C sau 80B sau în 65D. Măsurile diferă în funcție de producători, plus că sânii fiecărei femei sunt unici. Măsoară-ți corpul și apoi probează cât mai multe măsuri diferite posibile.

2. Circmferința de sub sâni

Aceasta este una dintre cele mai importante măsurători pe care trebuie să le faci, întrucât o poți folosi ulterior pentru a măsura sutienele în magazin. Coboară-ți mâinile sub sâni. Centimetrul ar trebui să fie așezat orizontal și să fie strâmt pe corp. Ar fi mai bine dacă te-ar măsura cineva, dar te poți descurca și singură.

3. Circumferința pieptului

Pentru a măsura corect circumferința pieptului, pune-ți cel mai confortabil sutien clasic pe care îl ai (fără push-up). Centimetrul ar trebui să fie plasat orizontal de-a lungul celui mai proeminent punct al pieptului, fără să îl apese.
Diferite țări au o grilă diferită de măsuri – de pildă America și Franța. Verifică de fiecare dată dimensiunile atunci când îți cumperi un sutien, nu te baza doar pe măsura scrisă.
Greutatea noastră ar putea să varieze, așa că nu te atașa de o singură mărime de sutien. Dacă greutatea ta fluctuează cu 3-5kg, măsoară-te din nou înainte de a merge la magazin.

4. Cum să probezi sutienul

Partea de sub piept și partea de peste piept se complementează. Măsura C pentru o circumferință de 75cm diferă de măsura C pentru o circumferință de 80cm. Cum? Cu cât este mai mare numărul circumferinței de sub piept, cu atât mai mare trebuie să fie cupa sutienului.

Pregătește-te să încerci cel puțin 10 sutiene de la cel puțin 2 producători diferiți. Alege modele clasice cu o cupă fină, în care să te simți confortabil. Odată ce ai aflat care e măsura ta, poți să încerci diverse stiluri – push up, balconette etc.

Fiecare model ar trebui să fie evaluat în funcție de 3 criterii – centura, cupa și bretelele.

Atunci când încerci un sutien, închide-l la poziția cea mai largă. Centura poate să se întindă 5cm, în funcție de material – atunci vei avea nevoie de celelalte poziții.

Centura asigură 90% din sprijin, iar bretelele numai 10%. Nu ar trebui să te strângă prea tare și ar trebui să rămână la locul său atunci când te apleci spre dreapta și spre stânga cu mâinile ridicate.

Fii atentă și la bretele – cupele ar trebui să atârne ușor. Lungimea bretelelor ar trebui să fie ajustată în fiecare zi.
Dacă ai spatele mare și pieptul mic, ghidează-te după măsura cupei. Centura poate să fie mai mică, fiindcă poți rezolva ușor problema cumpărând o extensie.

10 greșeli de stil care nu te lasă să arăți perfect! Nu mai ignora numărul 4!

Înainte de a ieși din casă, orice femeie vrea să se asigure că arată perfect în ceea ce privește rochia, pantofii, machiajul și coafura. Dar avem cu toții momente în care ajungem să fim încurcați în ultimul moment. Indiferent dacă trebuie să te grăbești să pleci în căutarea unui loc de muncă sau la o cină specială, trebuie să te asiguri că treci în revistă regulile de bază pentru a arăta mai bine. Pentru a fi mai atractivă azi și pentru a reuși să fii îmbrăcată cu stil și să ai un farmec aparte, iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi:

 

 

1. Pregătește-te în avans

 

De la îmbrăcămintea de zi cu zi la birou la piesele pentru zile speciale, asigură-te că planifici toate lucrurile de care ai nevoie în avans pentru a evita aglomerarea din ultimul minut. Dacă ai o nuntă sau o ocazie specială la care trebuie să participi, probează rochia de câteva ori înainte și organizează-ți ținuta pentru a doua zi de seara pentru a nu întârzia prea mult dimineața.

 

2. Îmbracă-te în funcție de vreme

 

Îmbracă-te mereu în funcție de condițiile meteorologice, acest lucru nu înseamnă că rochia trebuie aleasă în funcție de sezon. Verifică mereu condițiile meteorologice și îmbracă-te corespunzător. Împarte garderoba în îmbrăcăminte pentru vreme răcoroasă și îmbrăcăminte ușoară.

 

3. Nu ieși prea tare în evidență

Asta înseamnă că trebuie să verifici codul de îmbrăcăminte care este urmat oriunde mergi. Dacă îmbrăcămintea ta de lucru nu permite imprimeuri florale, evită să porți astfel de piese la locul de muncă. În mod similar, asigură-te că știi foarte bine care este ocazia sau evenimentul pentru care trebuie să te pregătești.

 

4. Poartă haine care îți vin bine

 

Hainele tale nu trebuie să fie nici prea strâmte, nici prea largi. Asigură-te că piesele îți vin bine, astfel vei arăta elegant și va părea că toate hainele tale sunt făcute special pentru tine.

 

5. Ai grijă la micile defectele

 

Unele crăpături ieșirea firelor din rochie îți pot distruge complet apariția. În schimb, calcă bine piesele vestimentare și verifică să nu aibă fire desprinse înainte de a purta ținuta. Asigură-te că ai cu tine mici role de îndepărtare a scamelor sau chiar mici seturi de cusut pentru a ține pasul cu întâmplările imprevizibile.

 

6. Nu uita de accesorii

 

În loc să porți o bluză simplă și un pulover peste, alege o eșarfă în jurul gâtului și vei da ținutei un aspect elegant. Asigură-te că porți câteva accesorii sau bijuterii pentru a oferi un aer de complet ținutei. Cu toate acestea, nu exagera niciodată cu accesoriile.

 

7. Ai grijă la materiale

 

S-ar putea să fii tentată să încerci sau să alegi mărcile mai ieftine, iar acest lucru nu este deloc greșit. Cu toate acestea, este important să acorzi atenție materialelor din care sunt confecționate piesele pe care le cumperi. Acestea trebuie să aibă ținută și să nu fie prea subțiri sau transparente.

 

8. Combină culorile și optează pentru contraste

 

Nu purta niciodată culori prea luminate dacă nuanța pielii tale nu o permite. Selectează întotdeauna nuanțe subtile pentru a funcționa bine în combinație cu pielea ta. Nu amesteca două contraste extreme, deoarece acest lucru te va face să pari dezorganizată iar ținuta ta va fi fragmentată.

 

9. Nu purta imprimeuri ciudate

 

Încearcă să porți imprimeuri și modele asimetrice. Nu alege imprimeuri ciudate, deoarece acestea te vor face să pari prea încărcată sau prea avangardistă. Optează pentru modele care vor fi mereu la modă și care te fac să te simți confortabil și îți pun ținuta în valoare.

 

10. Alege corectă lenjeria intimă

 

De multe ori o lenjerie nepotrivit aleasă poate strica o întreagă ținută. Ai mereu grija ca lenjeria ta să fie aleasă în modelul și nuanța potrivită pentru hainele pe care trebuie să le porți. De asemenea, aceasta trebuie să îți vină bine și să nu facă cute inestetice.

Comentarii