MirunaStie.net

10 trucuri pentru unghii lungi, frumoase și sănătoase și o manichiură de invidiat

Manichiura face parte din rutina de frumusețe a oricărei fete, dar, crezi sau nu, nu toate au unghii frumoase. Unghiile pot fi destul de fragile și se pot rupe ușor, iar unele femei pot avea probleme legate de anxietate care să le facă să-și roadă unghiile. Nu toate ne bucurăm de unghii cu formă frumoasă, strălucitoare și rezistente. Iată totuși ce poți face pentru a avea niște unghii sănătoase și îngrijite:

1. Îndepărtează-ți cuticulele

Folosește ustensile pentru îndepărtarea cuticulelor și a pielii moarte din jurul unghiei tale. În acest fel, unghiile și degetele tale vor părea mai sănătoase.

 

2. Scapă de uleiul de pe suprafața unghiilor

Folosește acetonă pentru a scăpa de uleiul care se acumuleazză pe unghiile tale. De asemenea, evită să îți atingi unghiile de ceva înainte de a aplica oja.

 

3. Pilește-ți unghiile

Pentru a da unghiilor o formă frumoasă e necesar să folosești o pilă de calitate. Aceasta le va face să fie și mai puternice. Este important ca, atunci când îți pilești unghiile, să o faci într-o singură direcție pentru a evita exfolierea acestora.

 

4. Oja

E surprinzător să afli că multe dintre noi nu aplicăm oja corect. Primul pas e să o aplici în vârful unghiei. După aceea trebuie să o întinzi uniform pe restul suprafeței.

 

5. Folosește cremă hidratantă

Ca să eviți să îți rămână ojă pe pielea din jurul unghiilor, folosește o cremă înainte de a-ți da unghiile cu ojă și lac. În acest fel, îți va fi mai ușor să îndepărtezi oja reziduală după și vei evita posibilitatea ca acetona să îți usuce excesiv pielea din jurul unghiei.

 

6. Hidratează-ți unghiile

Atunci când îți dai cu cremă sau ulei pe mâini, asigură-te că aceasta ajunge și pe cuticule și pe unghii. Spălarea regulată pe mâini și folosirea dezinfectantului îți pot usca pielea și unghiile foarte repede, așa că încearcă să îți hidratezi mâinile după fiecare spălare, dacă e posibil. Uleiul de cocos este excelent.

 

7. Evită să folosești ojă dură

Oja de unghii conține, de cele mai multe ori, o mulțime de chimicale. Caută una pe bază de apă – nu va ține la fel de mult, dar e cea mai sigură alternativă.

 

8. Alege o acetonă bună

Poți să găsești aproape peste tot dizolvant de unghii fără acetonă – acestea nu îți vor răni atât de tare unghiile.

 

9. Fă-ți un tratament natural de întărire a unghiilor

Amestecă 2 lingurițe de ulei de ricin și 1 linguriță de ulei de germeni de grâu. Păstrează amestecul într-o sticlă închisă. Freacă puțin pe unghii, lasă 3-5 minute să acționeze și apoi șterge-te.

 

10. Mănâncă bine

Dieta e foarte importantă pentru a avea niște unghii sănătoase. Proteinele sunt cruciale, la fel și acizii grași omega-3. Poți reduce fragilitatea unghiilor dacă mănânci alimente care conțin vitamina B. Zincul te scapă de petele albe, fierul previne formarea crestăturilor. Calciul menține unghiile puternice, iar vitaminele A și Ce previne uscarea lor. E important, de asemenea, să bei multă apă, ca să rămâi hidratată.

Ce tunsoare ți se potrivește în funcție de forma feței. Tu ce ai alege?

Ai obosit să ai mereu același aspect și vrei să încerci ceva nou și să faci o schimbare? Bună idee! Însă, înainte de a te lăsa pe mâna frizerului, ar trebui să ții cont de forma feței tale, întrucât acest lucru ar trebui să influențeze foarte mult tunsoarea pe care o alegi. O anumită tunsoare care se potrivește unei fete cu fața rotundă, nu va avantaja o persoană a cărei față are o față pătrată. Astfel, ar trebui să îți alegi tunsoarea în conformitate cu forma feței.

Fața rotundă

Dacă ai o față rotundă ar trebui să creezi iluzia de lungime. Nu recomandăm tăierea părului deasupra umerilor sau mai scurt de atât, deoarece acest lucru va face ca fața ta să arate și mai voluminoasă. Iată câteva idei pentru a echilibra rotunjimea feței și a adăuga rafinament look-ului.

Părul lung cu cărare pe mijloc ( de preferință, drept): această tunsoare îți alungește automat fața. Alege o cărare pe mijloc sau una laterală, acest lucru îți va echilibra fizionomia.

Părul în scări: Dacă simți că părul lung este plictisitor și fără formă, încearcă să îl porți tuns în straturi asimetrice care să se oprească în anumite puncte ale feței precum pomeții și bărbia, acest lucru reducând vizual rotunjimea feței.

Lungime medie: Dacă nu vrei să ai părul lung, alege să-l tai până la umeri, eventual să adaugi niște scări sub bărbie, acest lucru ajutându-te să îți lungești fața.

Fața ovală

Felicitări! Fața ovală este foarte versatilă și poți să fii scoasă în evidență de aproape orice coafură. Dar, dacă ești în căutarea unei frizuri care să te pună extrem de bine în valoare, iată câteva idei care s-ar putea să îți placă.

Breton drept: Această tăietură creează încadrarea perfectă pentru o față ovală. Recomandăm acest lucru în special dacă ai părul drept.

Părul lung și ondulat: Această frizură este recomandată pentru persoanele care au deja părul mai lung de umeri.

Tunsoare scurtă și stratificată: Vrei să ai părul scurt? Tunsorile în scări care nu ajung până la umeri pun foarte bine în valoare o astfel de formă a feței.

Fața pătrată

Persoanele cu o astfel de față beneficiază de unghiuri mari și caracteristici bine definite. Dacă doriți să vă complimentati forma feței, atunci ar trebui să luați în considerare coafuri care să vă înmoaie trăsăturile și să vă scoată în evidență punctele forte.

Bob ascuțit: Această formă a părului este ideală pentru a-ți alungi fața și gâtul. Puteți să-l purtați drept sau ușor ondulat.

Lungime medie și breton: Dacă ești în căutarea evidențierii structurii osoase a feței tale, nu există tunsoare mai bună decât una cu linii definite și precise. Aceasta este o tăietură clasică și elegantă, care îți va pune în valoare frumusețea naturală.

Fața în formă de inimă

Dacă ai o față în formă de inimă, ești probabil în căutarea unei coafuri care să distragă atenția de la bărbia ascuțită, care îți va sublinia pomeții și îți va accentua ochii.

Bucle voluminoase: Buclele largi și moi se vor potrivi perfect cu fața în formă de inimă și vor adăuga un volum suplimentar părului tău care îți va înmuia trăsăturile.

Părul scurt: Aproape toate tunsorile scurte vor arăta super pe o față în formă de inimă. Dacă părul tău este lipsit de volum și nu vrei să petreci ore întregi aranjându-l, această coafură este perfectă pentru tine.

Comentarii