MirunaStie.net

10 SECRETE pentru a SLĂBI rapid și a arăta GENIAL! Nu te-ai fi gândit că numărul 4 te AJUTĂ!

Să recunoaștem – de cele mai multe ori nu mâncăm pentru că ne e foame, ci apelăm la alimente pentru a ne simți mai confortabil. Stresul, clima, momentul zilei – toate acestea influențează cantitatea de mâncare pe care o consumi. Există vreun mod prin care ne putem convinge psihicul să scape de kilogramele neplăcute? Brian Wansink, specialist în psihologie și marketing crede că da. Iată câteva sfaturi dintr-o carte de-a sa prin care te învață ce ar trebui să faci pentru a reuși să slăbești cu ușurință:

1. Fii calmă și consecventă

Nu te grăbi să încerci toate trucurile odată. Cea mai bună soluție e să aplici câte un sfat în fiecare săptămână. Treptat, într-un ritm lent, vei avea un nou mod de viață și un corp subțire și frumos.

2. Mănâncă porții mici

Se spune că cei care preferă să stea departe de cafenele și cofetării se mențin mai ușor în formă. Poți urma o tactică asemănătoare și acasă, mâncând porții determinate și folosind numai farfurii. Tigăile și oalele nu ar trebui să apară niciodată pe masa ta – cu cât vezi mai puțin, cu atât mănânci mai puțin.

3. Nu economisi caloriile dimineața

Micul dejun contează foarte mult dacă vrei să-ți menții silueta. Numai 4 din 100 de femei slabe intervievate au spus că ele nu se ating de mâncare dimineața. Pe de altă parte, cele care au câteva kilograme în plus au recunoscut că sar peste prima masă a zilei, cu speranța că vor slăbi.

4. Mestecă totul bine

Studiile au arătat că mestecarea adecvată a mâncării satură mai bine receptorii de gust, ceea ce reduce semnificativ pofta de mâncare și îți dă mai repede un sentiment de sațietate.

5. Spune nu bunătăților

Găsește cel mai întunecat și mai îndepărtat loc din casa ta și pune-ți toate gustările acolo – sau pune-le măcar în cel mai îndepărtat colt al frigiderului. Nu e foarte ușor să te abții de la a le mânca.

6. Respectă lipsa de cumpărături

Când vrei să vezi ce produse îți trebuie pentru săptămâna viitoare, fă precum bucătarii experimentați – fă o listă cu toate lucrurile care îți trebuie. Atunci când mergi la supermarket, uită-te pe listă și cumpără numai produsele care îți lipsesc.

7. Mănâncă în compania altora

Singuri mâncăm cu 30% mai puțin decât atunci când suntem în prezența altei persoane. Atunci când luăm cina cu 3-4 prieteni, consumăm de 2 ori mai multă mâncare decât am mânca pe cont propriu. Concluzia, încearcă să mănânci serios atunci când ești singură sau în compania unei alte persoane.

8. Ai grijă la farfurii

Conform cercetătorilor, oamenii au tendința de a mânca până își golesc farfuriile, nu până se satură. Ca să rezolvi această problemă, folosește farfurii mai mici și nu te preocupa de câtă mâncare rămâne după tine.

9. Regula numărului doi

Încearcă să te asiguri că farfuria ta conține mereu două tipuri de mâncare: carne și garnitură, garnitură și salată, pește și legume. Acest aranjament simplu te va obișnui cu un mod mai atent de a mânca.

10. Nu-ți fie frică de greșeli

Dacă s-a întâmplat să mănânci ceva nepotrivit, acceptă-ți greșeala și revino apoi la dieta sănătoasă de dinainte.

Citește și 10 TRUCURI pentru a avea un păr absolut SUPERB

Dacă vrei să ai un păr frumos, nu e suficient să dai foarte mulți bani pe produse scumpe – trebuie să știi să îl îngrijești.

Iată niște lucruri pe care fetele cu păr superb nu le fac niciodată:

1. Nu uită să-și pieptene părul – Fetele cu păr superb înțeleg beneficiile acestei acțiui. Periatul regulat îndepărtează părul căzut, stimulează circulația sanguină în scalp și ajută la împrăștierea uniformă a uleiurilor naturale pe șuvițele de păr.

2. Nu folosesc aparate cu căldură în fiecare zi – Căldura strică părul, astfel că ondulatoarele sau placa de păr trebuie folosite doar la ocazii speciale. E recomandat să eviți chiar și foehnul și să-ți lași părul să se usuce natural. În rarele ocazii în care folosești astfel de aparate, setează temperatura la minim și folosește produse de protecție.

3. Nu se spală pe cap în fiecare zi – Părul nu trebuie să fie spălat în fiecare zi. Dacă faci asta, doar va deveni mai uscat și mai sensibil. Pentru a treia zi de după baie poți folosi șampon uscat.

4. Nu merg la cel mai ieftin salon – Când îți aranjezi părul, merită să mergi la un salon puțin mai scump pentru o tunsoare de calitate.

5. Nu își usucă părul cu prosopul – Șterge-ți părul cu un tricou, fiindcă e mult mai moale și mai absorbant.

6. Nu dorm pe perne vechi – Fetele cu păr superb își schimbă fețele de pernă în mod regulat și le preferă pe cele de mătase, pentru că nu îți încurcă părul și păstrează umezeala naturală din el.

7. Nu-și expun părul la lucruri care l-ar deteriora – Părul trebuie protejat vara și acoperit în zilele geroase de iarnă. De asemenea, ar trebui să-ți înmoi părul cu apă proaspătă înainte de a intra în piscină, pentru ca părul să absoarbă mai puțin clor.

8. Nu uită de balsam – Fetele cu păr superb nu uită să folosească balsam sau măști nutritive.

9. Nu ignoră vârfurile despicate – Hidratează-ți vârfurile cu ulei de cocos, care e absorbit foarte ușor în păr. De asemenea, tunde-ți vârfurile despicate în mod regulat.

10. Nu uită că și dieta contează – Consumă alimente precum uleiul de măsline, somon proaspăt și avocado și toate uleiurile benefice te vor ajuta să ai un păr sănătos, puternic și strălucitor.

Comentarii