MirunaStie.net

Consideră-te un GENIU dacă descoperi ce este GREȘIT în aceste poze! Te-ai prins la a 5-a?

Fiecare dintre noi își dorește să fie cât mai deștept și să reușească să își dea seama care sunt rezolvările problemelor cu care se confruntă înaintea celorlalți.

Să recunoaștem, fiecare dintre noi și-a făcut la un moment dat un test de IQ sau și-a verificat abilitățile de a descoperi diferențe în anumite fotografii. Cu toate acestea, una dintre cele mai bune metode de a-ți verifica tenacitatea și de a reuși să îți păstrezi mintea activă este să analizezi imagini și situații pentru a reuși să îți dai seama dacă există vreun lucru în neregulă cu ele. Studiile au demonstrat că, dacă ansamblul este unul armonios și inteligent gândit, creierul nostru tinde să ignore detaliile care nu se potrivesc sau care nu sunt necesare.

Cel mai bun exemplu în acest sens este faptul că, deși nasul nostru se află constant în raza noastră vizuală, creierul nostru alege să îi ignore prezența. Următoarea colecție de imagini este menită să te facă să îți pui mintea la contribuție și să te stimuleze să găsești detaliile care fie lipsesc, fie sunt în plus.

Tu câte dintre aceste inadvertențe reușești să observi?

1. Bărbat stând la plajă pe șezlong. 

2. Gondolă pe canalele din Veneția. 

3. O bicicletă. 

4. Mai multe variante de foarfece. 

5. Femei făcând sport. 

6. Un băiat cu ghiozdan și cutie de table/șah. 

7. Pantofi de bowling, o popică și o bilă. 

8. Poză de grup a unor prieteni. 

9. Familie mergând prin parc. 

10. Femeie probând pantofi cu toc. 

 

Dacă ești convins să ai reușit să descoperi detaliile ce nu se potrivesc în imaginile de mai sus, iată care sunt răspunsurile:

1. Șezlongul nu are o parte care să sprijine spătarul acestuia.

2. Gondolele nu au pânze.

3. Pedalele bicicletei sunt poziționate incorect, una trebuind să fie poziționată mai sus decât cealaltă.

4. Aruncă o privire asupra foarfecelor aflate în dreapta sus – deși mânerele sunt apropiate, lamele sunt complet depărtate.

5. Niciuna dintre fete nu are buric.

6. Jumătățile cutiei au dimensiuni diferite.

7. Unul dintre pantofi are mai multe găuri pentru șireturi decât celălalt.

8. Este o mână în plus în spatele fetei în albastru.

9.  Umbra tatălui și cea a fiicei sunt inversate.

10. Tocurile pantofilor cu care este încălțată femeia au dimensiuni diferite.

Citește și 10 TRUCURI pentru a recunoaște o MINCIUNĂ! Nu te mai lăsa PĂCĂLIT!

Unul dintre cele mai enervante, frustrante și insultătoare lucruri pe care le poate face cineva este să te mintă în față, chiar dacă este vorba despre o minciună nevinovată.
Minciunile rănesc mereu pe toată lumea. În nicio situație mințitul nu produce un efect pozitiv – cel care minte este anxios, iar celui care este mințit îi poate fi afectată stima de sine – și încrederea în ceilalți.

Dacă vrei să recunoști minciunile, iată la ce trebuie să fii atent:

1. Mincinoșii evită contactul vizual

Atunci când cineva te minte e foarte probabil să evite să te privească în ochi, deoarece, atunci când eram mici și făceam ceva greșit, părinții ne întrebau ce s-a întâmplat cerându-ne să ne
uităm în ochii lor.

2. Mincinoșii par agitați

Când cineva minte, ritmul inimii crește, astfel că transpiră și se înroșesc la față. Dacă pui o întrebare și vezi aceste semne, s-ar putea să te mintă în față.

3. Detaliile sunt foarte vagi

Poți să îți dai seama dacă cineva minte atunci când nu îți pot da suficiente detalii care să aibă sens, pentru că nu se pot gândi suficient de repede la ceva potrivit și speră că te vei mulțumi cu strictul necesar.

4. Sau, din contră, detaliile sunt prea numeroase

Pe de cealaltă parte, unii oameni dau prea multe detalii, necerute sau inutile, atunci când îi întrebi ceva, deoarece nu vor să crezi că mint.

5. Povestea mincinoșilor se schimbă mereu

Dacă întrebi ceva și primești un răspuns, iar apoi mai întrebi ceva și povestea s-a schimbat cumva, puțin, probabil că e o minciună. Unor mincinoși le lipsește abilitatea de a inventa povești credibile și uită detaliile pe care ți le-au oferit. Nu-i crede atunci când îți spun că au uitat o anumită parte – nu aveau cum să uite pentru că probabil nu s-a întâmplat niciodată.

6. Povestea nu se potrivește cu felul lor de a fi

Dacă prietenul tău timid îți povestește cum a fost în fruntea unui grup de oameni într-o anumită împrejurare, s-ar putea să mintă. Trebuie să acorzi mereu atenție diferențelor dintre realitate și ficțiune, raportându-te la lucrurile pe care le face în general persoana care vorbește cu tine.

7. Limbajul trupului

Brațele încrucișate, tresăririle, chipul întors de la tine – toate acestea sunt semne că persoana din fața ta minte. Limbajul trupului e un indicator bun că cineva încearcă să îți ascundă ceva. Fii atent la toate gesturile anormale care te fac să îți pui întrebări.

8. Mincinoșii gesticulează prea mult

Asta s-ar putea să nu fie prea relevant dacă știi că persoana cu care vorbești folosește multe gesturi ale mâinilor în general. Totuși, dacă cineva despre care nu știai că gesticulează își mișcă mult mâinile, acesta ar putea fi un semn că minte. Oamenii își folosesc în mod inconștient mâinile atunci când vor să distragă atenția de la ce spun.

9. Vorbesc prea repede sau prea încet

Schimbarea în stilul vorbirii sugerează că ceva s-a schimbat. Dacă cineva vorbește prea repede, poate că vrea să scape de ce are de spus. Dacă vorbește prea încet, poate că trage de timp ca să poată să inventeze niște detalii credibile.

10. Încearcă că schimbe rapid subiectul

Dacă interlocutorul tău nici nu îți dă șansa să înțelegi povestea până la capăt și deja încearcă să îți ducă mintea și firul discuției în altă parte, cel mai probabil încearcă să fugă de lucrurile pe care le-a spus.

Comentarii