MirunaStie.net

8 MISTERE incredibile ascunse în spatele unor STATUI celebre! Ultima a fost un ACCIDENT!

Atunci când a fost întrebat cum își creează statuile, sculptorul Auguste Rodin l-a citat pe Michelangelo: „Sculptura este ușoară – doar ajungi la piele și te oprești”. Poate că de aceea capodoperele adevărate par a fi ceva divin – le privești și te gândești că numai un geniu ar fi putut să facă o așa frumusețe dintr-o simplă bucată de piatră.

Fiecare operă de artă are o poveste unică, însă unele au chiar adevărate secrete ascunse în spatele lor – iată câteva exemple:

1. Moise cu coarne

Michelangelo l-a sculptat pe Moise cu o trăsătură neobișnuită – o pereche de coarne. Mulți istorici ai artei au crezut că el a înțeles greșit Biblia – cuvântul evreiesc folosit în Cartea Exodului când se vorbește despre felul în care Moise a coborât de pe Muntele Sinai cu Tablele Legii poate fi tradus ca „strălucire” sau „coarne”.

2. Antichitatea colorată

S-a crezut mult timp că în Roma și în Grecia antică statuile din marmură erau mereu albe. Potrivit unor studii recente, e foarte posibil ca ele să fi fost însă vopsite în multe culori, care s-au șters cu timpul.

3. Suferința Micii Sirene

Statuia Micii Sirene din Copenhaga este adesea vandalizată. Sculptura a fost chiar decapitată de două ori – în 1964 și în 1998. În 2006, mica sirenă a fost împroșcată cu vopsea verde, iar mai apoi guvernul a decis să o mute mai departe de țărm.

4. Sărutul fără sărut

Francesca da Rimini, o doamnă menționată în Infernul lui Dante s-a îndrăgostit de fratele mai mic al soțului său și a fost ucisă alături de el. Buzele celor din sculptură nu se ating, sugerând faptul că au fost uciși fără să fi comis un păcat.

5. Secretul vălului de marmură

Uitându-te la aceste statui te întrebi probabil cum a fost făcut vălul semi-transparent din piatră. Adevărul e că marmura folosită avea două straturi, unul mai gros, iar altul mai subțire, aproape transparent.

6. (Im)perfecțiunea lui David

Deși David este considerat idealul de frumusețe masculină, el nu este perfect – se uită cruciș. Descoperirea a fost făcută la scanarea statuii cu tehnologie laser. Defectul este aproape invizibil, deoarece stă pe un piedestal înalt. Experții cred că Michelangelo l-a creat pe David intenționat așa, astfel încât să arate impecabil privit din ambele părți.

7. Artă și moarte, moarte și viață

Cea mai misterioasă sculptură dintr-un cimitir din Barcelona este intitulată Sărutul Morții, iar creatorul său este încă necunoscut. Sculptura este situată într-unul dintre cele mai îndepărtate colțuri ale cimitirului.

8. Brațele lui Venus din Milo

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute sculpturi din Luvru, Paris. Se spune că a fost descoperită de un sătean pe o insula din Grecia, în 1820. Atunci când niște exploratori francezi au zărit-o, i-au recunoscut valoarea și au plătit câțiva oameni pentru a o căra pe vasul lor. În timp ce aceștia aduceau statua, au scăpat-o și i-au rupt ambele brațe, iar atunci când au aflat acest lucru, marinarii au spus că sunt prea obosiți, așa că au renunțat să se întoarcă după membrele lipsă.

Comentarii