MirunaStie.net

6 teorii șocante care arată fața ascunsă a istoriei! Ultima te va da peste cap!

Oamenii acceptă de obicei teoriile publice în legătură cu orice eveniment istoric, dar e foarte posibil ca acestea să ne fie impuse de persoane care profit de pe seama lor.
Iată câteva teorii alternative în legătură cu evenimentele istorice faimoase, pe care le vei privi dintr-o altă perspectivă. Alternative nu înseamnă însă adevărate, iar informațiile de mai jos nu sunt recunoscute în mod oficial, dar reprezintă noi perspective interesante din care poți analiza o situație sau un eveniment:

1. Teorii despre Titanic

Teoria nr. 1 sugerează că vasul scufundat se numea Olympic, un vas identic cu Titanicul. Acesta a fost construit cu un an înainte și a fost avariat din greșeală, fără să aibă o asigurare care să acopere costurile. Pentru a plăti daunele, White Star Line ar fi decis în secret să schimbe vasele. Planul era ca pasagerii să fie evacuați și trimiși la navele cele mai apropiate, dar Olympic s-a scufundat mult prea repede, iar cele mai apropiate nave nu erau suficient de aproape.

Teoria nr. 2 spune că Titanicul ar fi fost afectat de un incendiu înainte de plecare. Pot fi găsite suficiente dovezi în legătură cu acest fapt în fotografii vechi. Părțile laterale ale buncărului de cărbuni au pete negre și întunecate pe suprafața lor, ceea ce ar putea indica faptul că acolo a avut loc un incendiu.

2. Noi descoperiri egiptene

Oamenii de știință încă discută despre anul construirii piramidelor egiptene, cele mai vechi monumente din lume. Sună amuzant, dar datele propuse de ei au o diferență de câteva sute sau chiar de o mie de ani. De exemplu, se crede că Sfinxul a fost construit în timpul domniei Faraonului Khafre, în anul 25 î.Hr. Totuși, s-a descoperit în 1857 un text care arată că Faraonul Khafre a comandat doar restaurarea Marelui Sfinx, nu construirea sa, așa că monumentul ar putea fi mult mai vechi decât credem.

3. Vânătoarea de comori din Troia

Se crede că orașul Troia era situat pe dealul turcesc Hisarlik, descoperit de arheologul Heinrich Schliemann. Totuși, colegii săi s-au îndoit de descoperirea sa și l-au considerat un vânător de comori. Se spune că Schliemann și-a promovat propriile descoperiri – a găsit niște ruine antice similare și a îngropat niște aur acolo. Muzeele au îndoieli semnificative în legătură cu autenticitatea Comorii lui Priam pe care acest arheolog susține că ar fi găsit-o.

4. Atacul de la Pearl Harbor a fost provocat de SUA

O teorie sugerează că Franklin Roosevelt a înțeles că singurul mod prin care poate influența istoria lumii e dacă intervine în cel de-al Doilea Război Mondial, deși societatea americană avea păreri destul de diferite în legătură cu acest lucru. Această teorie susține că Roosevelt a provocat Japonia să atace SUA dându-i un ultimatum. Pentru un rezultat pozitiv al războiului, se poate să fi luat o decizie bună.

5. Cronologii amestecate

Dinastia Carolingiană este o fantomă istorică. Istoricul Heribert Illig crede cu tărie că primul împărat recunoscut, Carol cel Mare, este doar un personaj fictiv. Arheologii nu au putut găsi nimic pe teritoriul Germaniei de azi care să fi aparținut dinastiei lui, în ciuda numeroaselor menționări ale castelelor lor în cronici.

6. Michael Jackson și-a înscenat moartea și s-a mutat în Bahrain

Mulți fani susțin că ultima fotografie făcută artistului ar fi fost trucată(tonul pielii este diferit).
Persoana care a sunat la 911 a fost foarte calm și nici nu a menționat numele lui Jackson. Înregistrările camerei de securitate au dispărut așa cum a făcut și medicul lui Michael Jackson după apariția acestor știri.
Sicriul a fost închis în timpul funeraliilor, iar despre membrii familiei se susține că nu ar fi plâns sincer. Atunci când jurnalul cântărețului a fost găsit, s-a constatat că, pe unele pagini, cântărețul a vorbit despre înscenarea morții sale.

În vara anului 2016, fiica sa, Paris Jackson, a postat o imagine din Bahrain care a atras atenția publicului. fanii lui Jackson cred că tatăl ei era pe bancheta din spate a mașinii.

Citește și 10 FOTOGRAFII istorice care te vor EMOȚIONA și pe care nu le vei putea ȘTERGE din minte!

De-a lungul ultimilor ani, în urma dezvoltării fantastice a tehnologiei și a internetului, fiecare dintre noi poate avea cu ușurință acces la aproape toate fotografiile care au fost făcute vreodată și care au fost înscrise în baze de date tehnologizate. Cu toate acestea, deși apar lucruri noi în fiecare zi, oamenii par să fie în continuare fascinați de lucrurile ce provin din trecut, care îi duc cu gândul la vremuri îndepărtate și la lucrurile ciudate ce se petreceau pe atunci.

Iată câteva dintre imaginile care au marcat istoria omenirii și care vor rămâne pentru eternitate în conștiița oamenilor odată ce le-au văzut.

1. Primul om surprins într-o fotografie în anul 1838

Pentru a fi preciși, această imagine este surprinsă pe bulevardul Temple din Paris, realizată de Louis Daguerre de la fereastra sa, în primăvara anului 1838. Imaginea ar fi putut surprinde mult mai mulți oameni, dar din cauza expunerii lungi, Daguerre a fost capabil să captureze un singur bărbat în timp ce curăță încălțămintea clientului său.

2. Tatuaj indian pe fata unei femei albe în 1863

Părinții Oliviei Oatman au fost uciși în 1859, pe când aceasta avea doar 14 ani. Ea însăși a fost răpită de către indieni, și apoi vândută ca sclavă spre tribul Mojave. După 5 ani în trib, fata a reușit să se întoarcă în societatea americană. Probabil tribul Mojave nu a tratat-o pe Olivia ca pe o sclavă, ci ca pe o egală, deoarece aceștia i-au permis să poarte aceleași tatuaje cu ei.

3. Prima fotografie a unui gest obscen în 1886

Aparent, jucătorul de baseball Charles Radbornu este prima persoană care a decis să arate un gest obscen în fața unui fotograf, actul său fiind documentat ca primul gest nepoliticos surprins in fotografii.

4. Elevi de școală după ce s-au jucat în zăpadă în 1893

Chiar dacă cei mici pot fi confundați cu soldați ce se întorc de pe câmpul de luptă, nu putem decât să ne așteptăm ca s-au distrat cu siguranță foarte bine!

5. Un sculptor ajută la ascunderea efectelor leziunilor din război ale unui veteran în 1917

La începutul secolului XX, chirurgia plastică nu semăna deloc cu cea pe care o cunoaștem noi astăzi. Cu toate acestea, acest gen de mască reprezenta o alternativă foarte bună pentru a ascunde leziunile faciale ale celro care suferiseră răni și traume în război.

6. Cel mai înalt om din istoria observațiilor medicale, 1930

„Gigantul bun“, Robert Pershing Wadlow, rămâne până astăzi cel mai înalt om din istorie – înălțimea sa a fost de 272 cm și cântărea 199 kg. Din păcate, Robert a trăit o viață foarte scurtă și a murit în 1940, la vârsta de 22 de ani.

7. Lucrătorul german refuză să ridice mâna în timpul unui salut nazist în 1936

Acest om a fost August Landmesser. Gestul său prin care și-a exprimat dezacordul cu politicile naziste din cauza cărora el nu putea să se căsătorească cu iubita sa de naționalitate evreiască, Irma Eckler. Irma a fost trimisă ulterior într-un lagăr de concentrare, unde și-a pierdut viața.

8. Soldații americani se întorc acasă în 1945

După încheierea ostilităților din Europa de Vest, cuirasatul „Regina Elisabeta“ a înapoiat în siguranță acasă soldații americani la New York.

9. Femeia cu cea mai subțire talie din lume, 1959

Britanica Ethel Granger a decis să recurgă la acest gen de modificări extreme pentru a-l mulțumi pe soțul său, William. Aceasta a purtat constant un corset, scăzându-și circumferința taliei de la 62 cm la 33, permițându-și astfel să intre în Cartea Recordurilor.

10. O fotografie de familie pe suprafața Lunii, anul 1972

Astronautul Charles Duke, care a participat la misiunea „Apollo 16“ în calitate de pilot al navei, a lăsat pe suprafața lunii o fotografie a familiei sale, cu soția Dorothy și cei doi băieți ai lor, Charles Jr. și Thomas.

Comentarii