MirunaStie.net

5 MOMENTE în care TREBUIE să îți asculți INTUIȚIA! Numărul 2 îți va salva VIAȚA!

Uneori simți o furnicătură ciudată sau auzi o mică voce în capul tău? Toate acestea sunt indicii ale intuiției tale, dar ce îți spun? Ar trebui să le asculți?

Mulți dintre noi am avut momente în care am știut lucruri fără să ne putem explica în ce fel sau de unde.

Mulți cercetători cred că intuiția este mult mai materială decât s-ar părea. Psihologul David Myers explică faptul că partea dreaptă, intuitivă, a creierului „citește” mereu împrejurimile, chiar și atunci când partea stângă, conștientă, a creierului, e atentă la altceva. Corpul poate înregistra informații fără ca mintea să aibă habar de ce se întâmplă.

Ca să poți avea încredere în intuiția ta, important e să o combini cu mintea, ca să ajungi la un echilibru între cele două.

Iată câteva instincte la care ar trebui să fii mereu atent:

1. „Ceva e în neregulă cu trupul meu”

A-ți asculta semnalele subtile ale corpului este un mod bun de a-ți exersa intuiția. Acesta te avertizează când ceva e în neregulă în corpul tău. Dacă îți ignori intuiția, problemele mărunte ar putea să se agraveze. În plus, simptomele fizice pot avea și o valoare simbolică – dacă ești în preajma cuiva și energia ta scade, s-ar putea că persoana respectivă să nu îți facă bine.

2. „Sunt în pericol”

Sentimentul pe care îl ai în primele zece secunde despre cineva este un fel de înțelepciune biologică străveche. Primii oameni care puteau să își dea seama repede dacă un străin e prieten sau dușman aveau mai multe șanse de supraviețuire, iar urmașii lor puteau să citească expresiile cuiva aproape instantaneu. Dacă cineva nu îți inspiră încredere, fii atent, chiar dacă mai târziu s-ar putea dovedi că te-ai înșelat.

3. „Vreau să ajut”

Deși ai putea crede că instinctele noastre există numai pentru a ne ajuta să evităm pericolul, specia noastră are o putere extraordinară de a simți atunci când semenii au nevoie de ajutor. Compasiunea este un instinct de bază al oamenilor. Deoarece, evoluând, am învățat să citim rapid expresiile altora și să fim atenți la semnalele lor emoționale, nu e nevoie să aștepți mereu aprobare verbală înainte de a ajuta pe cineva. Atunci când ajuți, nu numai că îl faci pe celălalt să se simtă mai bine, dar vei avea și tu o dispoziție bună și chiar ți se va îmbunătăți și imunitatea.

4. „Știu cum să fac asta”

Dacă ai suficientă experiență și știi cum să faci un anumit lucru, nu pierde prea mult timp încercând să analizezi logic, deoarece consecințele ar putea fi foarte neplăcute. Gândirea rațională e bună la început, când abia îți antrenezi memoria mușchilor sau tehnica, dar mai apoi aceasta îți poate distruge performanța.

5. „Asta e!”

Atunci când intuiția îți spune că ai găsit ceva sau pe cineva cu adevărat potrivit pentru tine, alegerea devine adesea straniu de ușoară. Atunci când ai de luat o decizie importantă, cu posibile consecințe pe termen lung, precum alegerea partenerului de viață, cel mai bine ar fi să îți asculți intuiția, deoarece vei putea avea o relație care să rezoneze cu tine, nu care arată bine numai pe hârtie.

Citește și 6 MITURI despre BĂRBAȚI pe care toate femeile le cred ADEVĂRATE! Numărul 5 este cel mai POPULAR!

De multe ori femeile primesc sfaturi eronate în legătură cu bărbații, fie că aceștia sunt singuri, implicați în relații pe termen lung sau căsătoriți. Dacă bărbații știu destul de puține lucruri despre femei și există numeroase cărți și articole care susțin că reușesc să explice modul în care femeile gândesc și reacționează, ei bine, nici acestea nu îi înțeleg prea bine pe bărbați.

Iată câteva mituri despre bărbați pe care femeile încă le cred ca fiind adevărate:

1. Bărbații nu respectă o femeie care se dăruiește fizic de la prima întâlnire

În realitate, nu contează dacă ai făcut amor la prima întâlnire, sau la a zecea. Actul intim nu are nimic de-a face cu respectul. Fiecare persoană și fiecare situație este diferită, așa că nu lua decizii gândindu-te la ce vor crede ceilalți despre tine, dacă nu vrei să ai parte numai de dezamăgiri.

2. Bărbații preferă să fie vânători

Adevărul e că și bărbaților le plac femeile curajoase, care abordează necunoscuți riscând să fie umilite sau respinse. Cele care iubesc vânătoarea, la urma urmei, sunt femeile – ce să nu-ți placă la a-ți alege partenerul dorit dintr-o mulțime de pretendenți. Bărbații, de cele mai multe ori, sunt nevoiți să fie vânătorii.

3. Prietenia dintre un bărbat și o femei nu există, pentru că el va dori să aibă relații intime cu ea

Bărbații și femeile pot avea relații de prietenie – care să nu implice contact intim. Ei pot să creadă unul despre celălalt că sunt atrăgători, dar nu e neapărată nevoie să ajungă în pat.

4. Bărbații ar vrea ca partenerele să lase loc și pentru imaginație

Bărbaților le plac femeile care poartă o bluză și niște blugi mulați, dar și atunci când partenerele ies de la duș acoperite doar de un prosop. Cel mai mult însă, evident, le place atunci când partenerele lor sunt în costumul Evei.

5. Femeile independente îi intimidează pe bărbați

Unii bărbați sunt intimidați de femeile independente, iar alții nu. Celor mai mulți le place să întâlnească, să vorbească și să aibă relații cu femei independente, deoarece acestea le dau și mai multă putere și încredere în forțele lor.

6. Bărbații nu au un ceas biologic

Ambele sexe formează legături, ambele se îndrăgostesc, ambele vor să aibă copii – mai ales sub vârsta de 40 de ani – și ambele vor să îi crească. Bărbații își doresc aceste lucruri la fel de
mult ca și femeile.

Comentarii