MirunaStie.net

5 metode de contracepție care au grijă să nu rămâi însărcinată. A 4-a funcționează mereu

Relațiile intime sunt esențiale pentru bunul mers al unei relații între doi parteneri. Cu toate acestea, multe cupluri ajung să rărească interacțiunile intime pentru a evita să se confrunte cu o sarcină nedorită. Odată cu evoluția societății, metodele de contracepție s-au dezvoltat și ele extrem de mult, ajungând să fie atât de variate și de diverse încât multe dintre femei nici nu știu ce metodă ar trebui să aleagă.
Iată care sunt cele mai bune și mai utile metode contraceptive prin care te poți asigura că nu vei rămâne însărcinată.
În primul rând, metodele contraceptive trebuie să fie alese astfel încât să se potrivească cât mai bine cuplului. Fiecare astfel de metodă are atât avantaje, cât și dezavantaje.

1. Există metode naturale de contracepție care au apărut în urma studiilor pe care femeile și doctorii l-au realizat de-a lungul timpului în ceea ce privește ciclul menstrual și perioada fertilității. Acestea sunt metoda calendarului, a abstinenței și monitorizarea temperaturii bazale.

Utilizând metoda calendarului, îți poți da seama care sunt zilele în care tu ești cel mai puțin fertilă, astfel că poți face amor cu partenerul lor minimizându-ți șansele de a rămâne astfel gravidă.

2. Există câteva mijloace contraceptive locale, practice, al căror rol este împiedicarea ajungerii spermatozoizilor în uter sau vagin. Acestea sunt prezervativele, atât pentru femei, cât și bărbați, tabletele, cremele sua gelurile sau bureții vaginali. Singura astfel de metodă locală care ajută și la împiedicarea transmiterii bolilor intime sunt prezervativele.

3. Din punct de vedere al administrării orale, cea mai cunoscută metodă contraceptivă este pilula contraceptivă.
Cu toate acestea, în cazul în care nu consulți medicul ginecolog înainte de administrare, există riscul ca organismul tău să resimtă efecte adverse.

4. Una dintre cele mai răspândite metode contraceptive este medicamentul cunoscut sub numele de pastila de a doua zi. Aceasta se administrează în primele 24 sau 48 de ore de la contactul sexual. Deși această metodă contraceptivă este foarte eficientă, aceasta trebuie folosită doar în situații de urgență, întrucât poate produce dezechilibre hormonale grave în organism.

5. Pentru persoanele care nu își doresc să aibă copii, există anumite metode contraceptive definitive, în urma cărora se anulează posibilitatea de a mai rămâne însărcinată. În cazul femeilor, legarea trompelor uterine este metoda care are acest efect, iar în cazul bărbaților, se apelează la vasectomie.

Indiferent de metoda contraceptivă pe care o alegi, trebuie să ai o discuție cu partenerul tău legat de acest lucru și să consulți medicul ginecolog înainte de a trece la utilizarea acestora.

Comentarii