Miruna Stie

8 mituri despre amor pe care doctorii își doresc să nu le mai crezi. Sigur și ție îți e frică de numărul 4

Relațiile intime, ca orice alt subiect existând în viața noastră de zi cu zi, sunt înconjurate de tot felul de mistere și mituri. Din lipsa informării, multe persoane ajung să creadă că aceste mituri și concepții greșite sunt reale și se comportă în consecință. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care doctorii și-ar dori ca nimeni să nu le mai creadă, întrucât acestea conduc la apariția a numeroase efecte negative.

 

1. Nu e sigur să folosești două prezervative

Nu e mai sigur să folosești două prezervative decât unul singur, deoarece e mai probabil să se rupă din cauza frecării mărite. Cel mai bine e să folosești unul singur și să ai încredere că își va face treaba.

 

2. Virusul răcelii se poate răspândi prin organele genitale

Răcelile sunt cauzate de un virus numit HSV-1. HSV-2 este asociat de regulă cu herpesul genital. Ce nu își dau seama oamenii e că uneori herpesul genital este cauzat de HSV-1. Nu apela la interacțiunile orale atunci când ești răcit.

 

3. Nu, infecțiunile cu transmitere intimă nu trec de la sine, ca o răceală

Mulți oameni cred că își vor reveni cu timpul, dar nu se întâmplă așa. Sistemul tău imunitar nu poate lupta singur cu infecțiile, dar dacă acestea sunt depistate suficient de devreme, e
posibil să le tratezi cu antibiotice.

 

4. Sifilisul nu este o boală învechită, ci o problemă a vremurilor noastre

Potrivit unei lucrări publicate de Jurnalul Medical Britanic numărul cazurilor de sifilis (care cauzează dureri, leziuni, probleme de vedere și chiar moarte dacă rămâne netratat) aproape că s-a dublat între 2012 și 2016, ajungând la cele mai înalte nivele din 1949 încoace, deși oamenii cred că a fost eradicat.

 

5. Sifilisul poate fi fatal dacă nu e tratat

Vestea bună e că, în vremurile noastre, foarte rar sifilisul ajunge la un stadiu atât de avansat. Dacă nu e tratat însă, rămâne în corp și se agravează. În stadiul final (la 20-40) de ani de la infecție, se formează excrescențe necrotice pe oase și în organe care pur și simplu te mănâncă din interior.

 

6. Da, poți lua o infecție de la interacțiunea orală

Avem vești proaste – gonoreea, chlamidia și herpesul pot fi luate și când se ai parte de contact oral. E recomandat să folosești un prezervativ dacă vrei să faci asta sau să mergi la doctor pentru teste. Și partenerul / partenera ar trebui să facă la fel.

 

7. Prezervativele sunt eficiente, dar nu te protejează împotriva tuturor infecțiilor cu transmitere intimă

Prezervativul nu îți oferă protecție completă împotriva sifilisului sau herpesului, deoarece acestea se transmit prin contactul piele-pe-piele. Să nu mai vorbim de faptul că prezervativele se pot rupe, expunându-te riscului de a contracta alte boli cu transmitere intimă.

 

8. Poți chiar să fii infectat de la o strângere de mână sau printr-o îmbrățișare

Sau din activități precum împărțirea unei căni, a unor ustensile sau a unui scaun de toaletă. Vestea bună e că microorganismele care cauzează chlamidia sau herpes nu pot supraviețui foarte mult timp în afara corpului uman.

Fiecare semn zodiacal este diferit de celelalte, fiecare este definit de anumite trăsături dominante, astfel că semnele zodiacale au calități și defecte diferite. De asemenea, în aceeași măsură diferă și lucrurile care fac plăcere fiecărui semn zodiacal în parte. Dacă vrei să vezi care este fantezia sexuală a partenerului tău în funcție de zodie, citește acest articol.

# 1 BERBEC(21 martie – 19 aprilie)

Iubeşti alergătura şi flirtul până la un punct, însă atunci când vrei să obţii contactul sexual, îţi pierzi toată răbdarea. Eşti pasionat de toate lucrurile noi şi interesante şi de experienţele pe care nu le-ai mai trăit până acum. Cu cât partenerul tău este mai spontan, cu atât lucrurile vor fi mai bune.

# 2 TAUR (20 aprilie – 20 mai)

Taurii sunt pasionaţi de arta dragostei, le place să fie mângâiaţi şi sărutaţi şi vor aprecia orice gest de atenție pe care îl vor primi. Vor fi de asemenea recunoscători atunci când vor vedea că partenerul lor acordă atenţie ambianţei, folosind lenjerie frumoasă, muzică în surdină sau beţişoare parfumate.

# 3 GEMENI (21 mai – 20 iunie)

Gemenii sunt foarte des bipolari, le plac emoţiile puternice şi schimbarea constantă, aşa că vor aprecia mereu lucrurile noi care le menţin interesul treaz. Ei vor fi tentaţi deseori să opteze pentru jocuri de rol sau alegerea unor locaţii interesante pentru următoarea partidă de amor.

# 4 RAC (21 iunie – 22 iulie)

Racii iubesc amorul pentru apropierea şi conexiunea pe care o au cu partenerul lor, aşa că vor fi extrem de romantici şi de implicaţi în ceea ce se întâmplă. Ar fi extrem de indicat să îi arăţi racului că interacţiunea voastră înseamnă la fel de mult şi pentru tine şi că nu există nimic altceva ce ţi-ai fi dorit să faci mai mult decât să petreci timp cu el.

# 5 LEU (23 iulie -22 august)

Leii nu reuşesc să fie serioşi nici măcar în pat. Ei se vor juca constant şi vor face orice este posibil pentru a prelua controlul. Dacă partenerul tău este leu, ar fi indicat să îi întreţii spiritul ludic şi să transformi cele mai mici lucruri în adevărate provocări.

# 6 FECIOARĂ (23 august- 22 septembrie)

Fecioarele sunt extrem de dedicate, putând merge chiar până la perversități de care nu le-ai fi gândit capabile. Acestea vor face tot ce este nevoie pentru a se asigura că partenerul lor se simte bine şi vor transforma orice noapte normală într-una de neuitat.

# 7 BALANŢĂ (23 septembrie – 22 octombrie)

Balanţelor le place să fie dominate, le place să piardă controlul şi să se lase pe mâinile capabile ale partenerului aşa că, dacă vrei să impresionezi o balanţă, arată-i că poţi să organizezi o noapte minunată.

# 8 SCORPION (23 octombrie – 21 noiembrie)

Scoprionul este o zodie neobosită căreia îi place să deţină mereu controlul. Jocul pasiunii nu se opreşte niciodată, aşa că toate nopţile de amor alături de un scorpion vor fi extrem de pasionale şi de fierbinţi. Nu îţi fie teamă să încerci lucruri noi sau să fii mai dur alături de un scorpion, întrucât aceştia sunt deschişi către acest gen de lucruri.

# 9 SĂGETĂTOR (22 noiembrie – 21 decembrie)

Când vine vorba despre sex, săgetătorii sunt extrem de spontani, aşa că partenerul trebuie să fie mereu pregătit atât psihic, cât şi fizic. Săgetătorii sunt distractivi şi creativi, aşa că ar fi indicat să le arăţi că eşti deschis spre lucruri noi şi că pivesti nopţile voastre de amor ca pe o distracţie.

# 10 CAPRICORN (22 decembrie -19 ianuarie)

Capricornul foloseşte foarte des sexul pe post de modalitate de a scăpa de tensiune. Deşi, în viaţa de zi cu zi, capricornii pot fi extrem de încăpăţânaţi, în timpul partidelor de dragoste aceştia vor deveni extrem de deschişi şi de receptivi la lucrurile pe care le vrea partenerul lor.

# 11 VĂRSĂTOR (20 ianuarie – 18 februarie)

Vărsătorii au nevoie să fie stimulaţi mental la fel de mult cât au nevoie să fie stimulaţi fizic. Orice lucru care iese din zona lor de confort şi care arată dedicare şi pasiune va fi extrem de apreciat. Încearcă intotdeana să îi surprinzi şi rezultatul va fi unul uimitor.

# 12 PEŞTI (19 februarie -20 martie)

Peştii sunt romantici incurabili. Ei iubesc gesturile romantice şi tandre şi vor aprecia momentele de afecţiune în doi. Ei vor acorda atenţie tuturor nevoilor și dorinţelor partenerilor lor şi îşi vor dori să îi ducă pe aceştia pe culmile plăcerii.

 

loading...

Miruna Stie

Add comment