MirunaStie.net

8 lucruri pe care le fac toate cuplurile fericite înainte de culcare și pe care ceilalți le greșesc

Timpul petrecut alături de partener înainte de a adormi e foarte important. Nu contează că e vorba despre o oră sau de câteva minute – esențial e să vă bucurați unul de compania celuilalt, să vorbiți, să vă exprimați afecțiunea. Iată câteva sfaturi simple, dar eficiente, de la psihologi, care vă vor ajuta să aveți o relație mai frumoasă, evitând greșelile pe care este foarte posibil să le fi făcut până acum:

 

1. Dați-vă telefoanele pe modul silențios și puneți-le deoparte

Eliberarea oxitocinei în corp este suprimată în cazul dependenței de rețelele de socializare. Acest hormon e responsabil pentru intimitatea emoțională. Psihoterapeuții recomandă să uitați de telefon începând cu ora 9 seara.

 

2. Uitați de muncă

Încercați să uitați de muncă și nu vă mai verificați email-ul de serviciu când sunteți în pat. Veți fi mai productivi a doua zi la serviciu dacă doar petreceți timp împreună și vă odihniți. Uitați de probleme și relaxați-vă, evitând să vorbiți despre muncă, despre problemele financiare sau despre orice alt subiect care vă îngrijorează.

3. Mergi la culcare în același timp cu partenerul

Multe cupluri nu se văd toată ziua și au obiceiul de a merge la culcare la ore diferite. După cum spune psihologul Curt Smith, cuplurile fericite se spală pe dinți și merg la culcare în același timp, aceste lucruri menținând căldura și intimitatea relației.

 

4. Urmați o rutină

Dacă aveți aceeași rutină în fiecare zi, veți dormi mai bine. Creierul tău va primi un semnal că se apropie ora de culcare și îți va pregăti corpul pentru somn. Dacă și partenerul tău are aceeași rutină, relația voastră va deveni mai intimă și mai onestă.

 

5. Purtați discuții sincere

Fiți atenți unul la sentimentele celuilalt. Nu e neapărată nevoie să vă dați sfaturi sau să găsiți imediat soluții la probleme. Uneori oamenii vor doar să vorbească despre grijile lor și să simtă că persoanelor dragi le pasă de ei. De asemenea, înainte de somn exprimați-vă sentimentele pozitive. Spune-i cât de mult îl / o iubești, cu seriozitate și sinceritate.

 

6. Nu vă certați și nu abordași subiecte sensibile

Curt Smith recomandă să nu intrați în discuții aprinse înainte de a merge la culcare. Dacă vă certați în pat nu veți rezolva nicio problemă. În plus, vă va fi mult mai greu amândurora să adormiți și veți fi deprimați a doua zi.

7. Nu-i lăsați pe copii în dormitor

Pshihologul Michael Viner-Davis spune că ar trebui să vă lăsați copiii să doarmă în dormitorul vostru numai atunci când au un coșmar. Altfel, dormitorul ar trebui să fie spațiul vostru privat.

 

8. Nu beți alcool și nu fumați

Multor cupluri le place să bea un pahar de vin înainte de a merge la culcare pentru a crea o atmosferă romantică. A doua zi însă vă veți simți obosiți, distrași și ușor irascibili. De asemenea, alcoolul poate cauza sforăit, iar nicotina din țigări insomnie.

7 greșeli pe care le fac toate femeile în dormitor! A 3-a îți distruge relația

Fiecare femeie își dorește să fie o zeiță în dormitor și să își impresioneze partenerul, însă foarte multe femei comit câteva greșeli fatale atunci când sunt în pat. Iată câteva sfaturi pentru a fi fericită în dormitor și în afara lui, fie că ai un partener nou, fie că ai o relație de lungă durată cu iubirea vieții tale:

 

 

1. Nu presupune că știi toate mișcările potrivite

E imposibil să știi care sunt dorințele partenerului dacă nu vorbiți despre asta. Comunicarea e critică pentru toate aspectele unei relații și vă ajută să aveți o legătură fizică și emoțională satisfăcătoare.

 

2. Nu-l transforma într-un spațiu negativ

Multe cupluri spun ce nu le convine înainte de a merge la culcare, probabil pentru că e prima șansă de a discuta în privat. Atunci când îți aduci furia și resentimentele în pat, însă, transformi spațiul destinat plăcerii într-un câmp de luptă. Dacă ești supărată pe partener, discutați într-o altă cameră sau lăsați convorbirea pe altădată.

 

 

3. Nu fi timidă atunci când vorbești despre fanteziile tale

Mulți oameni se concentrează pe sexul propriu-zis sau la preludiu și nu vorbesc despre ceea ce își doresc. Important e să spui ce vrei într-un mod constructive Cel / cea care te iubește te va asculta. Nici tu și nici partenerul nu trebuie însă să faceți ceva care e în afara zonei voastre de de confort.

 

4. Nu te preface

 

 

Alegi să fii onestă și nu mai continua să faci ceva dacă nu-ți place. Vorbiți despre ce funcționează și ce nu. Dacă ai impresia că partenerul se preface, spune-i clar că nu te aștepți să ajungă la orgasm de fiecare dată și că asta e în regulă.

 

 

5. Nu te simți presată să faci dragoste

Un mit popular e acela că perechile care fac dragoste de mai multe ori pe săptămână sunt mai fericite decât cele mai puțin active. Dacă te simți presată să faci asta, dar nu îți dorești acest lucru, încearcă să apelezi la alte lucruri – sărutați-vă câteva minute, bucurați-vă de un masaj sau faceți duș împreună.

 

6. Nu fi atentă numai la orgasm

Dacă te concenrezi numai pe a avea orgasm nu te vei bucura de actul sexual în ansamblu, mai ales dacă ai un partener nou. Nu e nimic grav dacă nu ai orgasm. În plus, nici partenerul nu va putea să ajungă la orgasm dacă îl întrebi mereu dacă a avut unul sau nu.

 

7. Nu aduce stresul de zi cu zi în pat

Poate că șeful a țipat la tine sau te-ai certat cu cea mai bună prietenă – orice ar fi, nu menționa ceea ce te supără în dormitor. Studiile au arătat că oamenii, femeile mai ales, trebuie să își golească mintea pentru a putea simți excitare. Excitarea e de obicei mai puternică decât anxietatea, așa că dă-i o șansă. Vei putea astfel să te detașezi de evenimentele zilei și să fii atentă la ce se întâmplă între tine și partener.

 

Comentarii