MirunaStie.net

10 greșeli pe care le fac femeile și care îi îndepărtează pe bărbați. Numărul 6 îi rănește cel mai tare

De multe ori, femeile dau vina pe bărbați dacă relațiile nu merg, dar nu își dau seama că numitorul comun al tuturor relațiilor lor sunt ele însele. Odată ce începi să analizezi și să vezi ce aduci tu în relație, vei reuși să ai niște relații mai bune. Iată care sunt greșelile care îi îndepărtează pe bărbați pe care le fac chiar femeile, însă pe care este foarte posibil să le treacă cu vederea:

1. Îi vorbești de sus

Dacă ceva ce a spus sau a făcut bărbatul tău nu te mulțumește, vorbește-i despre asta în mod clar, cu blândețe și respect. Ca unui adult! Nu îl trata de parcă ar fi un copilaș.

2. Nu-i ceri ajutorul

Acest lucru e foarte important. Doamnelor, a cere ajutor sugerează putere, nu slăbiciune. Bărbații nu îți pot citi mintea, așa că spune-i direct de ce ai nevoie.

3. Nu ai încredere că își poate vedea singur de grijă

Nu te transforma într-o martiră care face totul pentru bărbatul său, iar apoi se supără că acesta nu are grijă de el. Se va descurca el, în modul lui propriu, când va considera de cuviință.

4. Îi ceri sfatul, iar apoi insiști să faci ca tine

Dacă vrei sfatul bărbatului tău, ascultă ce are de zis. Nu trebuie să faci de fiecare dată ce sugerează el, dar dacă nu ții niciodată seama de ce spune el, se va îndepărta.

5. Îl sâcâi

Sâcâiala nu motivează pe nimeni să facă ce vrei tu. Doar enervează. Vorbește clar. Spune-i ce vrei. Spune-i de ce vrei acel ceva. Spune-i când ai nevoie de acel lucru.

6. Îl tratezi de parcă nu are sentimente

Bineînțeles că bărbații au sentimente. Unii și le exprimă mai bine decât alții. Recunoaște-i sentimentele. Ai răbdare cu el, mai ales dacă vi le exprimați într-un mod foarte diferit.

7. Îl compari cu fostul iubit

El nu e fostul tău iubit, nu e persoana care te-a rănit, te-a înșelat sau te-a părăsit. Dă-i șansa de a fi văzut și iubit pentru cine este și nu generaliza.

8. Îi oferi sfaturi pe care nu ți le-a cerut

Dacă nu ți-a cerut părerea, nu îi spune nimic. Dacă ar vrea sfatul tău, l-ar solicita.

9. Îl critici

Cu toții stricăm lucrurile din când în când. E ceva omenesc. Dacă ceva din ce face sau spune el îți provoacă nefericire, e în regulă să îi spui, dar ai grijă cum faci asta. Nu îl eticheta, nu
aduce vorba despre probleme din trecut.

10. Refuzi să îi acorzi timp

Nu-l refuza atunci când are nevoie de timp pe cont propriu sau cu prietenii săi. Orice om mai trebuie să fie singur din când în când. Respectă asta și lasă-l să se relaxeze așa cum consideră de cuviință – se va întoarce simțindu-se mai bine și fiind gata să te iubească și mai mult.

Citește și 8 mituri despre amor pe care toți doctorii își doresc să nu le mai crezi. Și tu ești speriat de numărul 4

Relațiile intime, ca orice alt subiect existând în viața noastră de zi cu zi, sunt înconjurate de tot felul de mistere și mituri. Din lipsa informării, multe persoane ajung să creadă că aceste mituri și concepții greșite sunt reale și se comportă în consecință. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care doctorii și-ar dori ca nimeni să nu le mai creadă, întrucât acestea conduc la apariția a numeroase efecte negative.

 

1. Nu e sigur să folosești două prezervative

Nu e mai sigur să folosești două prezervative decât unul singur, deoarece e mai probabil să se rupă din cauza frecării mărite. Cel mai bine e să folosești unul singur și să ai încredere că își va face treaba.

 

2. Virusul răcelii se poate răspândi prin organele genitale

Răcelile sunt cauzate de un virus numit HSV-1. HSV-2 este asociat de regulă cu herpesul genital. Ce nu își dau seama oamenii e că uneori herpesul genital este cauzat de HSV-1. Nu apela la interacțiunile orale atunci când ești răcit.

 

3. Nu, infecțiunile cu transmitere intimă nu trec de la sine, ca o răceală

Mulți oameni cred că își vor reveni cu timpul, dar nu se întâmplă așa. Sistemul tău imunitar nu poate lupta singur cu infecțiile, dar dacă acestea sunt depistate suficient de devreme, e
posibil să le tratezi cu antibiotice.

 

4. Sifilisul nu este o boală învechită, ci o problemă a vremurilor noastre

Potrivit unei lucrări publicate de Jurnalul Medical Britanic numărul cazurilor de sifilis (care cauzează dureri, leziuni, probleme de vedere și chiar moarte dacă rămâne netratat) aproape că s-a dublat între 2012 și 2016, ajungând la cele mai înalte nivele din 1949 încoace, deși oamenii cred că a fost eradicat.

 

5. Sifilisul poate fi fatal dacă nu e tratat

Vestea bună e că, în vremurile noastre, foarte rar sifilisul ajunge la un stadiu atât de avansat. Dacă nu e tratat însă, rămâne în corp și se agravează. În stadiul final (la 20-40) de ani de la infecție, se formează excrescențe necrotice pe oase și în organe care pur și simplu te mănâncă din interior.

 

6. Da, poți lua o infecție de la interacțiunea orală

Avem vești proaste – gonoreea, chlamidia și herpesul pot fi luate și când se ai parte de contact oral. E recomandat să folosești un prezervativ dacă vrei să faci asta sau să mergi la doctor pentru teste. Și partenerul / partenera ar trebui să facă la fel.

 

7. Prezervativele sunt eficiente, dar nu te protejează împotriva tuturor infecțiilor cu transmitere intimă

Prezervativul nu îți oferă protecție completă împotriva sifilisului sau herpesului, deoarece acestea se transmit prin contactul piele-pe-piele. Să nu mai vorbim de faptul că prezervativele se pot rupe, expunându-te riscului de a contracta alte boli cu transmitere intimă.

 

8. Poți chiar să fii infectat de la o strângere de mână sau printr-o îmbrățișare

Sau din activități precum împărțirea unei căni, a unor ustensile sau a unui scaun de toaletă. Vestea bună e că microorganismele care cauzează chlamidia sau herpes nu pot supraviețui foarte mult timp în afara corpului uman.

Comentarii