MirunaStie.net

7 greșeli grave pe care le faci atunci când ești la ciclu. Nu le mai face!

Știi senzațiile – durerile, dispoziția schimbătoare. Nu poți face nimic ca să le eviți. Nimeni nu vrea să-și înrăutățească acea perioadă a lunii, așa că de ce să faci lucruri care nu îți fac bine? Iată câteva greșeli pe care ar trebui să le eviți în timpul ciclului:

1. Nu te speli pe mâini la momentul potrivit – Cele mai multe femei se spală pe mâini după ce își introduc tamponul sau după ce își schimbă absorbantul. De ce să nu te speli pe mâini înainte de a face aceste lucruri, însă? E important să ai mâinile curate ca să îți protejezi vaginul de toate bacteriile pe care le întâlnești în timpul zilei.

2. Nu-ți schimbi tamponul / absorbantul suficient de des – Pentru a preveni scurgerile, schimbă-ți protecția o dată la câteva ore. În funcție de flux – la două sau patru ore. Făcând asta vei reduce și riscul de sindromul de șoc toxic, o complicație rară, dar care îți poate pune viața în pericol, a unor tipuri de infecții bacteriene.

3. Folosești produse parfumate – Pudra cu parfum artificial, săpunurile, șervețelele, gelurile și alte produse asemănătoare sunt pline de substanțe chimice care îți pot cauza iritații. Prin urmare, nu fi prea dură cu tine dacă miroși puțin atunci când ești la ciclu. În acest mod vaginul tău se curăță singur. Când te speli, apa e suficientă pentru părțile tale intime. Poți folosi și săpunuri naturale, pe a căror etichetă nu scrie „parfum”.

4. Nu iei calmante – Dacă aștepți până când crampele sunt insuportabile pentru a lua medicamente, acestea nu vor mai fi atât de eficiente. Durerea e mai ușor de prevenit atunci când e blândă. Prin urmare, dacă ciclul îți vine regulat, ia un medicament antiinflamator cu unul sau două zile înainte pentru a preveni crampele. Dacă nu îți vine regulat, ia un calmant imediat ce începi să sângerezi.

5. Nu primești suficient fier – Tânjești după un hamburger în acea perioadă a lumii? Asta se întâmplă deoarece corpul tău are nevoie de fier. E normal ca nivelul de fier din sânge să fie scăzut atunci când ești la menstruație. Fierul ajută la transportul oxigenului în corp, oferindu-i astfel energia de care are nevoie. Refă-ți nivelul de fier din sânge consumând fasole, carne roșie, caise uscate, spanac – sau ia suplimente.

6. Sari peste exercițiile fizice – Poate că exercițiile fizice sunt ultimul lucru la care te gândești atunci când ești la ciclul, dar cercetările au arătat că ritmul ridicat al inimii are efecte pozitive asupra simptomelor fizice și psihologice asociate cu sindromul premenstrual.

7. Nu te odihnești suficient – Când ești la ciclu, corpul tău lucrează „peste program”, așa că are nevoie de pauze – adică de somn. Altfel, vei fi și mai anxioasă și vei ajunge să mănânci alimente nesănătoase. Dormi bine, ca să fii productivă și sănătoasă.

Comentarii