MirunaStie.net

5 metode sigure pentru a nu rămâne însărcinată. Numărul 2 funcționează garantat

Dacă vrei să fii activă din punct de vedere intim fără să rămâi însărcinată e nevoie de planificare. Dacă ești atentă și ai grijă, sarcina nu trebuie să apară, fiindcă există o mulțime de metode contraceptive. Poți să eviți sarcina abținându-te, folosind metode de contracepție sau discutând cu medicul tău despre modalități hormonale sau chirurgicale de control al sarcinii. Iată care sunt câteva dintre cele mai eficiente metode pentru a nu rămâne însărcinată:

1. Abstinența de la contactul vaginal

Învață ce înseamnă abstinența. Aceasta este o metodă folosită de mulți oameni care își doresc să evite sarcinile sau bolile cu transmitere intimă. Oamenii se abțin sau evită să facă amor vaginal. Asta înseamnă că toate celelalte forme de interacțiune sau jocurile pot fi practicate. De asemenea, abstinența înseamnă și să nu ai niciun fel de activități intime.

2. Renunță la penetrare

Poți preveni sarcina într-un mod eficient dacă eviți ca sperma să ajungă în vagin. În loc de penetrare vaginală, încearcă: săruturi, masturbare, atingeri erotice, frecare, plăcere orală,sau folosirea jucăriilor.

3. Discută cu partenerul tău despre avantajele și dezavantajele abstinenței

Mulți oameni cred că e ceva foarte dificil, dar dacă nu vrei să ai copii, aceasta este metoda cea mai eficientă, care nu are efecte adverse, precum alte metode de prevenire a sarcinii. Beneficiile abstinenței depășesc prevenirea sarcinilor nedorite. Poți să practici abstinența până când ești pregătită să faci amor sau până când ți-ai găsit partenerul potrivit. E posibil să ai o relație amoroasă fără să fii activă din punct de vedere intim. Abstinența poate să aibă la bază și o alegere morală sau religioasă. Abstinența are dezavantaje pentru cei cărora le e greu să se abțină sau pentru cei care își încep viața intimă fără să aibă educația corespunzătoare sau pentru cele care nu au învățat să se protejeze de sarcini sau boli cu transmitere intimă.

4. Găsește un partener care să îți respecte alegerea abstinenței

Poate fi foarte greu să continui să ai o relație cu cineva care nu crede în abstinență. Cel mai bine ar fi să vorbești cu partenerul și să îi explici ce este abstinența și de ce ai ales să o practici. Vorbește cu partenerul tău înainte să se pună problema contactului intim. E întotdeauna util și important să discuți cu partenerul în legătură cu lucrurile pe care le aștepți de la o relație și despre limitele tale. Vorbind despre ce e sau nu permis poți împiedica neînțelegerile – în cazul de față în momentul în care începeți să aveți activitate intimă. De asemenea, nu trebuie să te îngrijorezi – poți înceta abstinența oricând găsești de cuviință.

5. Folosește pastile hormonale contraceptive

Discută cu medicul tău în legătură cu ce pastile ai putea lua pentru a nu rămâne însărcinată. Există numeroase variante, iar medicul tău ți-o poate recomanda pe cea mai bună. Discutați despre riscurile și efectele secundare ale acestor pastile. Ține cont că trebuie să le iei în fiecare zi, la o anumită oră, iar dacă ratezi o doză, poți să rămâi însărcinată.

Comentarii