MirunaStie.net

10 semnale de alarmă că ai fi putut să iei virusul HIV! Nu le mai IGNORA!

Fiecare boală are o pornire lentă. Chiar și o simplă durere de cap ar putea însemna ceva. Oamenii tind să nu dea prea mare importanță acestor semne. Trebuie să fii mereu atent la corpul tău și să nu neglijezi anumite semnalele transmise.
Infecția cu HIV este o problemă foarte serioasă, deoarece sistemul imunitar este afectat și nu mai are capacitatea de a lupta împotriva altor boli, astfel că acestea profită și se instalează rapid în corp.

Iată semnele care ar putea indica acest virus periculos

1. Febra

Febra este un simptom medical frecvent apărut atunci când ai gripă. Aceasta nu poate fi periculoasă decât atunci când este de lungă durată. În acest caz, trebuie să mergi cât mai repede la
medic. Febra îndelungată este un semn principal al virusului HIV.

2. Durerile de cap și gât

Imunitatea ta scade, astfel că infecțiile apar atât de repede. La fel ca și în cazul febrei, trebuie să acorzi atenție duratei simptomelor. Dacă acestea nu dispar într-un timp scurt, pot fi
foarte periculoase.

3. Erupții ale pielii

Aspectul pielii este foarte important în depistarea bolilor. HIV-ul afectează inclusiv pielea, apărând astfel erupțiile cutanate.

4. Pierderea în greutatea

Niciun fel de mâncare, nici măcar cel preferat de tine, nu-ți mai face cu ochiul. Din cauza acestui lucru, începi să pierzi în greutate. Pe măsură ce boala se agravează, pierderea
kilogramelor accelerează.

5. Oboseala

Virusul HIV influențează în mod direct rezistența și scade nivelul energiei. Simți că nu mai ai putere și ai o stare de somnolență continuă.

6. Dureri ale mușchilor

Încep să te doară foarte tare oasele, picioarele și spatele. Orice activitate, cât ar fi ea de simplă și banală, ți se pare foarte greu de realizat.

7. Tuse seacă

Tusea uscată este și ea una dintre principalele semne ale virusului HIV. Dacă indiferent de tratamentul pe care îl urmezi, nu dispare, înseamnă că ai o problemă medicală serioasă.

8. Transpirația excesivă în timpul nopții

Nopțile încep să nu mai fie atât de confortabile și relaxante. Începi să ai probleme cu respirația și simți că te sufoci. Excesul de transpirație ar trebui să te pună pe gânduri, în legătură
cu sănătatea ta.

9. Aspectul neplăcut al unghiilor

Virusul HIV afectează aspectul unghiilor tale. Acestea devin mult mai fragile, se pot curba sau chiar despica și li se schimbă culoarea. Îmbolnăvirea unghiilor este un semn al faptului că
boala se află într-un stadiu avansat.

10. Dificultatea în concentrare

Un corp nesănătos poate provoca o minte la fel de nesănătoasă. Începi să te simți din ce în ce mai stresat și ai nevoie de mai mult timp pentru a rezolva probleme de la serviciu. Îți e greu să te focusezi pe ceea ce ai făcut și să fii eficient. Într-un stadiu mai avansat se poate ajunge chiar și la dificultăți de scriere.

Nu ignora aceste semnale de alarmă! Totuși, înainte de a trage singur o concluzie, ar trebui să mergi să vorbești cu un medic despre sănătatea corpului tău.

Comentarii