MirunaStie.net

9 secrete de frumusețe pe care brandurile și doctorii nu vor să le știi

Publicitatea și ambalarea atentă și bine gândită sunt adesea factorii care determină modul în care noi ne alegem produsele cosmetice. Cu toate acestea, mulți make-up artiști ne spun că nu ar trebui să ne încredem în tot ceea ce spun companiile de cosmetice despre aceste produse, întrucât ele nu fac întotdeauna ceea ce se susține pe etichetă.

Mitul # 1: Cu cât este mai faimos brand-ul, cu atât vor fi mai bune efectele produsului

Eficacitatea unui produs de frumusețe este determinată în întregime de compoziția sa chimică. Brandul care le-a produs, magazinul care le comercializează și prețul pe care îl are produsul nu au nimic de-a face cu utilitatea și proprietățile produsului.

Mitul # 2: Există un produs anti-îmbătrânire eficient

Fie că ai 20 de ani sau 40, este esențial să îți îngrijești pielea și să folosești doar produsele care ți se potrivesc. Din păcate, nu există o cremă care previne îmbătrânirea. Atunci când o companie comercializează o cremă anti-îmbătrânire, proprietățile sale se referă de fapt la păstrarea flexibilității pielii, prevenirea pigmentării și estomparea ridurilor.

Crema de ochi nu diferă în niciun fel de crema de față. Aceste produse în sine sunt extrem de asemănătoare, diferă doar ambalajul și prețul. Este însă de reținut este faptul că, dacă ambalajul menționează că trebuie să se evite contactul cu ochii, acest lucru trebuie respectat.

Mitul # 3: Cremele te pot ajuta să scapi de celulită

Dacă acest lucru ar fi adevărat, revistele de modă nu ar continua să folosească funcțiile photoshopului. În prezent, nu există niciun produs cosmetic care să te poată scăpa de celulită. Dieta și exercițiile fizice pot influența cantitatea de celule grase care se acumulează sub piele, însă nu poți obține o piele perfectă doar folosind produse cosmetice, indiferent de ce scrie pe ambalaj.

Mitul # 4: Bronzul nu afectează pielea

Acest lucru este fals atât în ceea ce privește bronzul căpătat pe plajă, cât și cel de la salon. Bronzul îți avariază pielea și în timp cauzează o îmbătrânire mai rapidă. Dacă vă place pielea bronzată, recomandăm folosirea unui produs autobronzant.

Mitul # 5: Produsele organice sunt mai bune decât cele normale

În prezent, a spune că un anumit produs este organic, facilitează intrarea acestuia pe piață. Produsele organice sau bio nu au în compoziția lor decât substanțe naturale, fiind lipsite de orice compuși chimici, însă acest lucru nu înseamna neapărat că vor fi mai eficiente decât produsele cosmetice care conțin și substanțe chimice. Mai mult decât atât, cei care comercializează produsele organice nu îți vor spune niciodată faptul că, în componența acestor produse sunt incluse și ingredinte chimice, pentru a le putea prezerva pe cele organice.

Mitul # 6: Cremele pot ajuta la eliminarea ridurilor mici

Nu există produse cosmetice capabile de a te scăpa în întregime de vergeturi, riduri sau cearcăne. Nu există tratamente de acest fel care să se compare cu botoxul sau alte preparate injectabile. Știința nu a avansat încă atât de mult și probabil mai avem de așteptat până când vom avea produse capabile de a elimina în totalitate aceste imperfecțiuni.

Mitul # 7: Crema de protecție solară ar trebui să fie utilizată numai pe plajă

Crema de protecție solară s-a dovedit a fi extrem de eficientă în prevenirea apariției ridurilor, a decolorării pielii și a pierderii supleții acesteia prin scăderea cantității de colagen. Nu respinge ideea de a o folosi și toamna și iarna. Indiferent că vorbim despre crema hidratantă de protecție solară sau despre un fond de ten cu astfel de proprietăți, trebuie să vă asigurați că vă protejați pielea de razele soarelui de fiecare dată când știți că vă veți expune acestora.

Mitul # 8: Șamponul poate opri căderea părului

În ciuda a ceea ce compania poate scrie pe ambalaj, șamponul nu are niciun efect asupra stării părului, acesta doar îl curăță. Nici brandul și nici prețul nu sunt importante. Secretul pentru îngrijirea părului tău se află în utilizarea balsamurilor și a măștilor speciale pentru păr.

Mitul # 9: Puteți vopsi părul fără a-l afecta

Colorarea modernă a părului se face prin eliminarea pigmentului natural al părului și înlocuirea sa cu unul nou. Acest nou pigment poate persista în părul tău timp de trei luni, acest lucru depinzând de calitatea vopselei. Singurele produse care nu îți vor face rău părului sunt cele care nu distrug pigmentu natural, însă acestea sunt și cele care nu vor persista deloc pe firul de păr. Singura variantă de astfel de produs este henna naturală.

Comentarii