MirunaStie.net

8 lucruri pe care nicio femeie frumoasă nu trebuie să le facă vreodată

Este normal ca fiecare femeie să își dorească să arate cât mai bine și să fie mereu frumoasă! Cu toate acestea, ai putea să crezi că ai nevoie să investești foarte mulți bani și mult timp în îngrijirea personala pentru a reuși să faci acest lucru. Ei bine, nu este chiar așa. Nu trebuie decât să apelezi la câteva trucuri foarte bune care te vor ajuta să arață mereu ca și când abia ai ieșit de la un tratament de înfrumusețare:

1. Nu uita de crema de protecție solară

Nu poți avea o piele frumoasă și sănătoasă dacă nu folosești în mod regulat cremă de protecție solară – vedetele de la Hollywood o aplică în fiecare zi. Toate eforturile tale vor fi în zadar dacă nu ții seama de această regulă, spune Mamie McDonald, care s-a ocupat de Madonna. Factorul minim de protecție este 30. Nu trebuie să uiți să reaplici crema pe timpul zilei – o singură aplicare ar putea să nu fie de ajuns.

2. Nu lăsa pielea să se deshidrateze dacă există inflamații

Compoziția celor mai multe creme pentru acnee cuprinde benzoperocsid, component care usucă foarte tare pielea și agravează inflamația și sebumul. Alcoolul are cam acelaași efect – așa că nu sunt eficiente pentru a scăpa de acnee. Apelează la exfolierea cu acid lactic sau salicilic. Încearcă și produse care au în componență argilă.

3. Nu uita de gâtul tău

E important să ai grijă de gâtul și decolteul tău, fiindcă aceste părți ale corpului trădează foarte rapid vârsta proprietarei. Pielea e sensibilă acolo și are nevovie de îngrijire delicate, la fel ca și tenul.

4. Șterge-ți pielea cu gheață

Dermatologul Ava Shambhala recomandă să îți ștergi fața cu gheață pentru câteva secunde, pentru a evita să ai o culoare ștearsă. Această procedură stimulează perfect circulația sângelui și pielea începe să strălucească, la propriu.

5. Depozitarea cosmeticelor și a produselor de îngrijire a pielii

Nu e recomandat să păstrezi cosmeticele în baie – căldura și umiditatea le scurtează viața. De aceea, cel mai bine ar fi să păstrezi cremele de față și produsele cosmetice pe care nu le folosești prea des în frigider, dacă nu vrei să cheltuiești bani în plus.

6. Ai grijă ca toate obiectele care îți ating pielea să fie curate

E important să fii extraordinar de atentă la igienă – e de la sine înțeles că nu trebuie să-ți atingi fața cu mâinile murdare. De asemenea, doctorii recomandă să îți schimbi mai des fețele de pernă – o dată pe săptămână, dacă ai un ten normal sau uscat și o dată la trei zile dacă ai un ten gras. Nu uita nici să-ți cureți la interval regulate ecranul telefonului mobil – acolo chiar se acumulează o mulțime de bacterii.

7. Nu folosi pe față scrub sau prosopele, mai ales dacă tenul tău e predispus la acnee

Acneea e o problem cu care se confruntă chiar și top modelele – de exemplu, Kendall Jenner. Experții sugerează să nu mai folosești scrub-uri sau alte produse abrasive, precum bureții sau periile, așa că pielea devine și mai umflată. Indiferent ce tip de ten ai, ar trebui să folosești produse de curățare delicate, care nu conțin săpun. Pentru a reduce inflamația și roșeața, ar trebui să aplici o pastă din apă și aspirină.

8. Foloseşte rimelul pe post de tuş

Dacă ai rămas fără tuş şi vrei neapărat să îţi desenezi codiţe la ochi, poţi folosi rimelul pentru a face acest lucru. Consistenţa şi proprietăţile acestuia sunt foarte similare cu cele ale tuşului aşa că vei fi mulţumită de rezultat dacă îl vei aplica cu o pensulă subţire şi îngustă.

Comentarii