MirunaStie.net

10 SECRETE care stau în spatele TRUCURILOR MAGICE! Nu te mai lăsa păcălit!

Magia este unul dintre cele mai interesante mijloace de divertisment, care îi fascinează pe privitori în primul rând datorită faptului că pare inexplicabilă. Uneori, explicația celor mai uimitoare și mai misterioase trucuri de magie e chiar la suprafață. Iată câteva dintre secretele magicienilor – acum poți să înțelegi cum sunt realizate cele mai faimoase trucuri:

10. Dispariția Statuii Libertății

În 1983, David Copperfield a făcut ca Statuia Libertății să dispară complet. Acest truc poate fi explicat într-un mod foarte simplu. Monumentul a fost acoperit cu o pânză, iar iluminarea sa a fost întreruptă, lăsând numai lumina reflectoarelor. Aceasta i-a orbit pe spectatorii și i-a făcut să creadă că statuia a dispărut, deoarece vederea lor nu a avut timp să se adapteze în întuneric.

9. Dispariția unui camion

Cum faci să dispară un camion (sau o mașină sau un avion) dacă ai spectatori de jur împrejur? Simplu. Trebuie doar să ai o construcție specială deasupra camionului, să ai un public fals format din prieteni și să-i ceri unuia dintre ei să ia camionul de sub construcție. Trucul acesta poate fi făcut numai la tv, niciodată live.

8. Levitația

Un om care plutește în mijlocul străzii nu e un magician. Sub straturile de haine el are un suport de oțel ascuns. Nu sunt folosite niciun fel de puteri secrete aici.

7. Mâna prin oglindă

Ca să-și treacă mâna prin oglindă, magicianul are nevoie de ecrane speciale cu o deschizătură la mijloc. Sunt ascunse două panouri, iar când începe spectacolul, întreaga construcție trece oglinda reală în spate, făcând să avanseze cele două panouri false. La sfârșit, asistenții aduc în față oglinda reală.

6. Transformarea unei bancnote

Pentru a transforma o bancnotă de un dolar într-una de o sută, magicianul împăturește bancnota mai mică într-un mod special și o ascunde în spatele degetelor, apoi o înlocuiește cu cea mai mare, făcând astfel să pară că a efectuat o transformare miraculoasă.

5. Mersul pe apă

Acest lucru se realizează într-un loc unde apa e murdară sau unde oamenii înoată și creează valuri. Important e să distragi atenția spectatorilor și să ascunzi platforma transparentă pe care merge iluzionistul.

4. Eliberarea de lanțurile subacvatice

Secretul acestui truc stă în pregătirea fizică a magicianului. Sarcina asistenților este să slăbească balamalele încuietorilor, iar iluzionistul trebuie să scape de ele și apoi să urce la suprafață.

3. Trucul cărții semnate

Iluzionistul îi dă spectatorului o carte, îl roagă să o semneze, apoi o rupe în 4 bucăți și apoi, ca prin magie, o lipește la loc în fața publicului uimit. Secretul acestui truc este simplu – iluzionistul are o carte împăturită în buzunar, iar cu aceasta este înlocuită cartea semnată. Cartea ascunsă este cea distrusă, iar cea semnată este întotdeauna intactă.

2. Înghițirea unei săbii

Unii învață în ani de zile să înghită săbii, deoarece este o îndeletnicire extrem de periculoasă. Trucul necesită multă pregătire fizică și psihologică. Iluzionistul trebuie să-și dea capul pe spate, astfel încât gâtul și stomacul său să fie în linie dreaptă.

1. Omul fără picioare

Iluzia funcționează atunci când te uiți la magician din față. Dacă îl privești dintr-o parte, o să vezi că partea de la genunchi până la talie e un manechin de plastic. Hainele largi și poziția corpului creează iluzia că magicianul își ține picioarele în mâini.

Comentarii