Miruna Stie

7 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă nu mai faci amor. Numărul 3 este cel mai grav

Dacă treci printr-o perioadă în care nu ai relații intime, ai grijă. Vor exista câteva consecințe fizice și nu te vei putea bucura de beneficiile pe care relațiile intime le aduc de obicei. Iată ce lucruri se întâmplă cu corpul tău atunci când nu mai faci amor – majoritatea lucrurilor nu sunt de bine, dar nici nu or să te omoare:

1. Nu, nu o să devii mai „strâmtă”

Faptul că o să devii mai strâmtă în zona intimă dacă nu ai relații e un mit urban. Cât de strâmt e sau nu vaginul tău nu are legătură cu numărul de parteneri sexuali, iar himenul tău nu va crește la loc dacă iei o pauză.

 

2. E mai probabil că bărbații să aibă disfuncții erectile

Aceasta este o descoperire interesantă – abstinența pare să crească probabilitatea disfuncțiilor erectile. Studiile s-au concentrat mai mult pe bărbații mai în vârstă, dar concluzia e că relațiile intime regulate au un efect pozitiv asupra erecțiilor bărbaților. Ejaculările regulate ar putea să-i ajute pe bărbați să evite și cancerul la prostată.

3. Sistemul tău imunitar devine mai vulnerabil

Se pare că relațiile intime regulate influențează în mod pozitiv sistemul imunitar al corpului. În cazul femeilor, acest lucru pare să fie orientat spre ușurarea încercărilor de a rămâne însărcinate. Abstinența te face să fii mai predispusă la boli și infecții pe care altfel sistemul tău imunitar le-ar bloca.

 

4. Vei fi mai stresat/ă

Niște mici studii au descoperit că oamenii care nu au relații intime regulate au o presiune a sângelui mai mare atunci când sunt stresați decât cei care nu au pauze prea mari. Dacă făceai amor ca să te mai destinzi, abstinența s-ar putea să nu îți fie de prea mare folos în gestionarea anxietății.

5. Sistemul cardiovascular ar putea avea de suferit

O viață intimă bună e strâns legată de sănătatea sistemului cardiovascular, iar abstinența îți afectează hormonii și energia.

 

6. Îți va lua mai mult să te exciți

Atunci când ai relații intime regulate îți „acordezi” organele genitale, așa că ele vor „porni” mai încet atunci când iei o pauză. Procesul de lubrifiere este mai eficient atunci când există activitate regulată, iar dacă te oprești pentru o vreme vei avea nevoie de niște ajutor în plus pentru a simți excitare.

7. Nu vei fi atât de inteligent/ă pe cât ai putea fi

Se spune că abstinența te face să fii mai inteligent/ă, dar lucrurile stau exact invers în realitate. Oamenii de știință au demonstrat că relațiile intime regulate accelerează creșterea neuronilor din hipocampus. Chiar dacă ai impresia că ai devenit foarte productiv/ă, să știi că nu există o dezvoltare a creierului în timpul abstinenței.

 

CITESTE IN CONTINUARE URMATORUL ARTICOL – 7 greșeli pe care TOATE femeile le fac in dormitor! A 5-a este FATALĂ!

Iată câteva sfaturi pentru a fi fericită în dormitor și în afara lui, fie că ai un partener nou, fie că ai o relație de lungă durată cu iubirea vieții tale:

1. Nu presupune că știi toate mișcările potrivite

E imposibil să știi care sunt dorințele partenerului dacă nu vorbiți despre asta. Comunicarea e critică pentru toate aspectele unei relații și vă ajută să aveți o legătură fizică și emoțională satisfăcătoare.

 

2. Nu-l transforma într-un spațiu negativ

Multe cupluri spun ce nu le convine înainte de a merge la culcare, probabil pentru că e prima șansă de a discuta în privat. Atunci când îți aduci furia și resentimentele în pat, însă, transformi spațiul destinat plăcerii într-un câmp de luptă. Dacă ești supărată pe partener, discutați într-o altă cameră sau lăsați convorbirea pe altădată.

 

3. Nu fi timidă atunci când vorbești despre fanteziile tale

Mulți oameni se concentrează pe sexul propriu-zis sau la preludiu și nu vorbesc despre ceea ce își doresc. Important e să spui ce vrei într-un mod constructive Cel / cea care te iubește te va asculta. Nici tu și nici partenerul nu trebuie însă să faceți ceva care e în afara zonei voastre de de confort.

4. Nu te preface

Alegi să fii onestă și nu mai continua să faci ceva dacă nu-ți place. Vorbiți despre ce funcționează și ce nu. Dacă ai impresia că partenerul se preface, spune-i clar că nu te aștepți să ajungă la orgasm de fiecare dată și că asta e în regulă.

 

5. Nu te simți presată să faci dragoste

Un mit popular e acela că perechile care fac dragoste de mai multe ori pe săptămână sunt mai fericite decât cele mai puțin active. Dacă te simți presată să faci asta, dar nu îți dorești acest lucru, încearcă să apelezi la alte lucruri – sărutați-vă câteva minute, bucurați-vă de un masaj sau faceți duș împreună.

6. Nu fi atentă numai la orgasm

Dacă te concenrezi numai pe a avea orgasm nu te vei bucura de actul sexual în ansamblu, mai ales dacă ai un partener nou. Nu e nimic grav dacă nu ai orgasm. În plus, nici partenerul nu va putea să ajungă la orgasm dacă îl întrebi mereu dacă a avut unul sau nu.

 

7. Nu aduce stresul de zi cu zi în pat

Poate că șeful a țipat la tine sau te-ai certat cu cea mai bună prietenă – orice ar fi, nu menționa ceea ce te supără în dormitor. Studiile au arătat că oamenii, femeile mai ales, trebuie să își golească mintea pentru a putea simți excitare. Excitarea e de obicei mai puternică decât anxietatea, așa că dă-i o șansă. Vei putea astfel să te detașezi de evenimentele zilei și să fii atentă la ce se întâmplă între tine și partener.

loading...

Miruna Stie

Add comment